Asgari ücrette yeni gelişme – Bakın ne kadar olacak?

Asgari ücretin sabit kalacağı yılbaşında belirtilmişti. Milyonlarca asgari ücretli yıl içerisinde zam gelip gelmeyeceği konusunda iddialar gündemde sürekli gündeme gelirken, asgari ücrette yeni bir gelişme yaşandı. Bakın asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrette yeni gelişme – Bakın ne kadar olacak?

Emekli maaşlarına gelen zamla birlikte asgari ücrette de yine bir zam beklentisine girildi. Fakat bu beklenti yine karşılanmadı. Milyonlarca asgari ücretlinin gözü 2025 yılının asgari ücret fiyatına çevrildi.

Asgari ücrete son zam 2024 yılının Ocak ayında 17 bin 2 TL olacak şekilde yapıldı. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağının kararının verilmesine rağmen yıl içerisinde zam yapılacağı haberleri sık sık gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam yapılmayacağını kesin bir şekilde açıkladı.

Asgari ücret belirlenirken enflasyon ve çeşitli veriler dikkate alınıyor. Hem işçiler hem de işveren tarafı asgari ücret belirleme komisyonunda bir araya geliyor.

Hükümete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre 2025 yılında asgari ücrete yüzde 49’luk bir zam yapılması bekleniyor. Yüzde 49 zam alan asgari ücretin 24.500 veya 25 bin TL olacağı iddia ediliyor.

Konu ile ilgili, kurumlardan henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.