Askerlik Sınıflandırma Sonuçları Açıklandı!

Yedek Subay Astsubay ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı. Askerlik yerleri nasıl öğrenilir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Askerlik Sınıflandırma Sonuçları Açıklandı!

Yedek Subay Astsubay ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı. Askere gidecek vatandaşlar askerlik yerlerini araştırmaya başladı. Askerlik yerleri nasıl öğrenilir?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü'nün tarafından yapılan açıklamaya göre askerlik yerleri 1 Şubat Perşembe günü erişime açıldı.

MSB açıklama yaptı;

‘Şubat/Mart ve Nisan 2024 döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır. Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz’ dedi.

MSB; ‘Seçim ve sınıflandırma sonuçları 01 Şubat 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir.’ dedi.