Askon Kayseri'den Kayserili siyasilere çağrı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Şube Başkanlığı'ndan Karadeniz – Akdeniz Yolu Projesi ile ilgili Kayserili siyasilere çağrı geldi.

Askon Kayseri'den Kayserili siyasilere çağrı

Askon Kayseri Şubesi İmalat Sanayi Sektör Kurulları Başkanı Musa Kızılöz yaptığı yazılı açıklamada; “Karadeniz – Akdeniz Yolu Projesi ile yolun geçiş güzergahının merkez noktasının Kayseri olması yönünde Kayserili siyasilere çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Kızılöz’ün paylaştığı açıklamada, İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabında sona gelindiği bildirilirken, şu ifadelere yer verildi; “Projenin ilk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan Abdülhamit tarafından 1870 yılında Fransız mühendislere çizdirmesiyle başladığı ve bu yolun, geçmişin rüyası, aynı zamanda İkinci Abdülhamid'in rüyası olması sebebiyle önem arz etmektedir. Medyada yer alan Karadeniz'in en önemli projeleri arasında olan Karadeniz – Akdeniz Yolu Projesi Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz yolu, bölgeleri birbirine bağlayacak, Ordu'yu en kısa yoldan Sivas, Kayseri, Osmaniye ve Adana gibi iller başta olmak üzere Akdeniz'e bağlayan bir hat olan Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi’nin kavşak noktası Kayseri olduğunda, şehrimizin turizm ve ticareti konusunda katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Ayrıca ihracat ve ithalat noktasında şehrimize yapacak katkıyı ve Kayseri’nin kavşak noktası olma özelliğini arttıracağı kanaatindeyiz dolayısıyla ülke ekonomisi bundan kazançlı çıkacaktır. Aynı zamanda limanlara olan bu yakınlık yakıt ve zaman tasarrufu sağlanacaktır. Bir sanayi şehri olan ilimizin Akdeniz ve Karadeniz gibi önemli liman noktalarına ulaşımın kolaylaşması, yolların kısalması lojistik açısından önem arz etmektedir. Yolun geçiş güzergahının merkez noktasının Kayseri olması yönünde Kayserili siyasilerimize çağrıda bulunuyoruz.”