ASPİLSAN'da Kayseri detayı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı (TSKGV) bünyesinde faaliyet gösteren ve Kayserili hayırseverler ve kuruluşların bağışlarıyla kurulan ASPİLSAN Enerji'de Kayseri'ye dair bir detay dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

ASPİLSAN'da Kayseri detayı!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde 1981 yılında kurulan ASPİLSAN Enerji kurulduğu günden bu yana lityum iyon şarj edilebilir silindirik pil, Ni-Cd batarya üretimi, telsiz bataryalar, havacılık ve helikopter bataryalarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip şekilde üretim yapıyor. ASPİLSAN'ın son çalışmalarında Kayseri'de bulunan uçaklara ilişkin bir detay dikkat çekti.

Türkiye'nin Nikel Kadmiyum (Ni-Cd) uçak bataryası üreten ilk ve hala tek firması olan ASPİLSAN Enerji bataryaları kalitesiyle hem dünya pazarında ses getiriyor hem de ülke içinde gerçekleştirdiği faaliyetler ile dikkat çekiyor.

ASPİLSAN'da Kayseri detayı!

ASPİLSAN, 1990’lı yılların başında CN-235 Casa Nakliye Uçağı Projesi kapsamında başlayan, sonrasında da Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki hava platformlarına ait bataryaların yerlileştirilmesine devam eden faaliyetler sonrasında, yoğun AR-GE ve teknoloji geliştirme faaliyetleri izleyerek havacılık bataryaları sektöründe öne çıktı.

Bu kapsamda C-130 uçaklarına 1999 yılında takılan ASPİLSAN Enerji bataryaları kalitesi ile yıllara meydan okuyor.

Kayseri'de 25 yıldır ilk günkü gibi görev yapıyor!

Yerli ve milli imkanlarla yapılan yenileme çalışmaları kapsamında Kayseri'de bulunan C-130 uçakları ASPİLSAN Enerji bataryaları ile güncellendi. ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir konu ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Özdemir, ''Kayseri’de bulunan C-130 uçaklarında 1999 yılında yerli ve millî imkânlarla yapılan yenileme çalışmaları kapsamında C-130 uçaklarının bataryaları ASPİLSAN Enerji bataryaları ile güncellenmiştir. Dışa bağımlılığı azaltmada önemli bir adım olan bu yenileme çalışmaları kapsamında 25 yıldır halen aynı bataryalar ilk günkü gibi görevlerini yapmaktadırlar.'' dedi.

ASPİLSAN Enerji'nin son dönemde gerçekleştirdiği geliştirme faaliyetleri sayesinde yaklaşık 40'tan fazla farklı tipte uçak, helikopter ve İHA/SİHA’lar için batarya tasarlayıp üretebilen bir firma olduğunu belirten Özdemir, ASPİLSAN'ın başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere çeşitli kurumların ihtiyaçlarını karşılayan bir havacılık batarya mükemmeliyet merkezi haline geldiğini ifade etti.

ASPİLSAN'da Kayseri detayı!

Havacılık sektöründeki yüksek güvenlik hassasiyetleri ve yıllara dayanan bilgi birikimi ile yürütülen ciddi Ar-Ge çalışmaları sonucunda, ASPİLSAN Enerji’nin sektörde farklı ve özel bir konumda yer aldığını anlatan Özdemir, şunları kaydetti, ''Özellikle son beş yılda elde edilen hızlı büyüme ivmesi ve EASA ve AS 9100 gibi uluslararası sertifikaların alınmasıyla birlikte, THY başta olmak üzere sivil havacılık pazarında uçak ve helikopter batarya tasarımı ve üretimine başlanmıştır. Ayrıca, KAAN dâhil Türkiye'de geliştirilen tüm hava araçlarıyla ilgili (HÜRJET ve HÜRKUŞ uçakları, Gökbey ve ATAK-II helikopterleri, ANKA ve AKSUNGUR İHA'ları) TUSAŞ tarafından yürütülen projelerin batarya sistemleri ASPİLSAN Enerji tarafından tasarlanmakta ve geliştirilmektedir.''

Özdemir, ASPİLSAN Enerji'nin geliştirdiği ve ürettiği batarya güç gruplarıyla yalnızca Türkiye içinde değil dünya genelinde de gelişmiş havacılık bataryaları tasarlayıp üretebilen stratejik bir kurum olduğunu vurgulayarak FAA muadili olan EASA Part 21 sertifikasına sahip ASPİLSAN Enerji'nin kalite sistematiği ve ürünlerin kusursuz şekilde paydaşlara sunulmasıyla birçok dünya çapında havacılık şirketinden ayrıldığının altını çizdi.