Astrolog deprem tahmini yaptı, uzmanlar tepki gösterdi

Bir astrolog Twitter'dan 'Önümüzdeki 6 ay 2 ülkeyi dünya konuşacak. Afetler kaos' şeklindeki paylaşım yaptı. Bu paylaşımların kısa sürede binlerce beğeni alması, uzmanların tepkisine neden oldu.

Astrolog deprem tahmini yaptı, uzmanlar tepki gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Twitter’da 200 binden fazla takipçisi olan AstrologNilay adlı hesabın kullanıcısı Nilay Dinç, önceki gün “Önümüzdeki 6 ay 2 ülkeyi dünya konuşacak. Doğal afetler,kaos … Yunanistan İran Etki komşularında hissedilebilir.” Şeklinde bir paylaşım yaptı. Kısa sürede binlerce beğeni ve yorum alan bu paylaşımın ardından bir tweet daha atan Dinç, bu kez de 3. Dünya savaşının olacağını ileri sürdü: : 3. Dünya savaşını soranlara ? En yakın tetiklenecek ihtimal (Bir çok uygarlığın ,devrin sonu ) (Mart/Nisan 2042 )Pluton Kova 29 derece ile Tarihe not !!!”
Astrolog Dinç’in bu paylaşımı da benzer şekilde sosyal medya kullanıcıları tarafından tartışmaya açıldı. Pek çok kullanıcı da Dinç’e konu hakkında sorular yöneltince, akademisyen ve deprem uzmanları bu duruma isyan etti.


İran ve Ortadoğu Uzmanı Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Gökhan Bolat, bu tweetleri alıntılayarak, “ Jeolojiden uluslararası ilişkilere, bilim insanlarını/uzmanları boşverin. Astrolog hanıma kulak verin yeter. Hey Allah'ım ne günlere kaldık. İşin ilginci 200 bin kişi takip ediyor. “ şeklinde tepki dolu bir paylaşım yaptı.


Bolat’ın ardından son dönemlerde deprem ile ilgili Kayseri kamuoyuna yönelik aydınlatıcı açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen  ise “Memleketteki üniversiteleri kapatıp astrolog yetiştirirsek her sorun çözülür” şeklinde kinayeli bir paylaşımda bulundu.
Her iki uzmanın paylaşımına olan etkileşim çok düşük kaldı. Toplam beğeni sayısı ise bini geçmedi.


HABER MERKEZİ