Ataş'ın eleştirdiği dekana öğrenciler sahip çıktı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun, Ataş, online sınavlarla ilgili açıklamalarda bulunan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kemaloğlu'nu eleştirdi. Ancak Tıp Fakültesi öğrencileri Dekandan yana tavır aldı.

Ataş'ın eleştirdiği dekana öğrenciler sahip çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan online sınavlar, siyasetin de tartışma konusu oldu. Bazı öğrencilerin sınav sisteminde “ayna kullanılmasına” yönelik söylemleri üzerine Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kemaloğlu, sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Kemaloğlu, uygulamanın gerekçelerini sıraladı. Prof. Dr. Kemaloğlu’nun açıklamaları, öğrencilerin tamamına yakınından destek gördü. 

 Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kemaloğlu

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ise dün Twitter hesabından konuyu gündeme getirdi. Ataş, şunları söyledi:
“Doktorlarımıza giderlerse gitsinler diyen zihniyetin uzantısı olan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinin dekanı @alper_kemaloglu geleceğin doktorları olan öğrencilerimize sınavlarda güvenmeyip, arkanıza ayna koyun, onu da alamıyorsanız parasını ben vereceğim gibi ciddiyetsiz açıklamalar yapıyor. Mevlana Hazretlerinin söylediği gibi: “Baktığın benim ama gördüğün sensin”. Gençlerimiz bu tip yöneticilere ayna olmuştur. Kendileri torpille bir yerlere gelenler; gençlerimizin kopyaya başvuracağını sanmaktadır. Gençlerimiz emin olsun 14 Mayıs’tan sonra size güvenmeyen, sizi kendileri gibi sanan bu anlayışı değiştireceğiz!”

Ataş’ın bu paylaşımına Tıp Fakültesi öğrencileri tepki göstererek Prof. Dr. Kemaloğlu’na sahip çıktı.
Tıp Fakültesinden bir öğrenci, “Belki de bu fakülteye gelmiş en donanımlı ve öğrenciyi düşünen dekanımız @alper_kemaloglu hakkında en ufak bilginiz olmadan siyasi emelleriniz yüzünden eleştirmeniz uygun değil” diyerek, Ataş’ı eleştirdi.

Bir başka öğrenci ise şu yanıtı verdi: “@alper_kemaloglu göreve geldiği andan itibaren bizim için çalıştı. Ayna konusu biraz sıkıntılı bir konu evet ama bize değer verdiğini ilk günden belli eden biri böyle bir söylemi hak etmiyor.”

Bir tıp öğrencisi ise, Ataş’a yönelik şöyle bir yanıt paylaştı: “Sayın dekanımız @alper_kemaloglu senelerdir değişmeyen zorlu kuralları zorlu sınav sistemini dönem ortası değişmesinin çok zor olmasına rağmen sadece bir buçuk iki ayda benim gibi depremzede arkadaşlarım için değiştirdi bizim için sınav sisteminde çok kolaylıklar sağladı.”
VOLKAN TÜRKMENOĞLU