Atatürk anıldı!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 83. Ölüm yıldönümü şehirde yapılan bir dizi etkinlikle anıldı.

Atatürk anıldı!

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan törene Kayseri Valisi Şehmuz Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vedat Öncel, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu,  muhalefet parti il yönetimleri ile vatandaşlar katıldı. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat saati 09.05’te çalan silen sesi ile etkinlikte bulunan katılımcılar ile birlikte tüm şehir Ata’ya saygı duruşunda bulundu. Yağmur altında İstiklal Marşı okundu ve bayrak yarıya indirildi.

Atatürk oratoryo gösterimi ile anıldı

Meydandaki programın ardından protokol üyeleri İl Kültür Turizm Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleşen anma törenine katıldı. İl Milli Eğitim müdürü Ahmet Saim Durgun burada yaptığı konuşmada,  “Atatürk’ün anıldığı 10 Kasımları geleceğe dair atılımlar haline getirmeliyiz” dedi.  Etkinlikte Atatürk’ün hayatı ile ilgili slayt gösterimi sunulurken Sami Yangın Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından Atatürk’ü anma oratoryo gösterimi yapıldı. Büyük beğeni toplayan gösteride İzmir Marşı okunurken, efelerin zeybek gösterisi büyük alkış topladı.  

'Atatürk' konulu fotoğraf sergisi beğeni topladı

Daha sonra 10 Kasım Atatürk'ü Anma programları kapsamında Atatürk Evi’nde açılan 'Atatürk' konulu fotoğraf sergisi açıldı. Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Kültür Müdürü Şükrü Dursun, askeri yetkililer ve ziyaretçiler, Atatürk'ün milli mücadele dönemini anlatan fotoğrafların bulunduğu sergiyi gezdi. Atatürk İlkokulu öğrencilerine Atatürk’ün hayatı sinevizyondan gösterildi.

Hedeflerin ötesine geçmek için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz

Gezi sonrası bir açıklama yapan Vali Şehmuz Günaydın, Kayseri’de 10 Kasım ile ilgili etkinlikleri sürdürdüklerini belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için Kayseri olarak birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Hedeflerimize ulaşmak ve hedeflerimizin ötesine geçmek için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Kayseri olarak bu doğrultuda son zamanlarda yapmış olduğumuz çalışmalarla da bunların sonuçlarını topluyoruz. Kayserimiz üretim ve ihracatta son zamanlarda büyük mesafe aldı. Bunun yanı sıra eğitim ve sağlıkta Kayserimize çok ciddi yatırımlar yapıldı. Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu yana ülkemizin her yerindeki çalışmalarla beraber Kayserimiz ’de de bu gelişmeleri devam ettirmek hepimizin görev ve ödevi” dedi.

Bu bizim işimiz değil demeden her alanda çalışıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, her fırsatta vatandaşların yanında olmaya gayret gösterdiklerini hatırlatarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i 83. ölüm yıl dönümünde rahmetle, minnetle anıyoruz. Çağdaş uygarlık düzenine erişme noktasında Ankara’daki hükümetimizin yaptığı çalışmalara, bizlerde yerelde katkı sağlıyoruz. Bizlere güvenen hemşerilerimize layık olma noktasında sosyal, sportif, eğitim, turizm ve de ticaret konularında ne gerekiyorsa bu bizim işimiz değil demeden her alanda yanında olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

>>Dilek Bayram