Atatürk Kayseri'de CHP otelde

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 102. yıl dönümünde Kayserili siyasi partiler ve STK'lar Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda kutlama yaparken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Belediye Başkanları sadece 500 metre uzaklıktaki otelden gelemediler.

Atatürk Kayseri'de CHP otelde

Mustafa Kemal Atatürk, 1919 yılı 19 Aralık akşamı Kayseri’ye gelmiş, soğuk ve karlı havaya rağmen Kayserililer büyük bir coşkuyla atamızı ve dava arkadaşlarını coşkulu bir şekilde karşılamışlardı. Beraberinde Rauf Bey ve diğer heyet üyeleri ile Çifte Kümbedler'de otomobilinden inerek Türk Bayraklarıyla süslenmiş cadde ve sokaklarda yediden yetmişe toplanan Kayseri halkının “yolunda ölmeye hazırız paşam” sözleriyle alkışlanmışlar. Halkı selamlayarak geçen Mustafa Kemal Paşa ve beraberindekiler ikametlerine tahsis olunan İmamzade Reşid Bey'in evine inmişlerdi.     

 

102 yıl sonra da yine aynı coşkuyla Vali Şehmus Günaydın,  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile ilçe belediye başkanları, AK Parti, MHP ve İyi Parti İl Başkanları ve STK temsilcileri soğuk havaya rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’nın Kayseri’ye gelişini kutladılar. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın ardından Atatürk anıtına çelenk bıraktılar.

 

17 Aralık Cuma günü ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’ için Kayseri’ye gelen CHP İl Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları da dahil 200’ün üzerinde CHP’li Belediye başkanı Cumhuriyet anıtına sadece 500 metre uzaklıktaki otellerinden, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişi kutlamalarına katılmadı. Her fırsatta Atatürk’ün partisi olduklarını anımsatan CHP’lilerin, Kayseri için böylesine önemli bir günde neden kutlama programına katılmadıkları merak konusu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Belediye Başkanları’nın programda olduğu varsayılırsa, İl Başkanı Ümit Özer’in neden katılmadığı da merak edilen sorular arasında yerini aldı.

 

>Dilek Bayram