Atatürk Yaşasaydı Ona Söylemek İsterdiniz? Anadolu Haber Sokakta

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanıdır. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşlara Atatürk yaşasaydı ona ne söylemek isterdiniz sorusunu sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Atatürk Yaşasaydı Ona Söylemek İsterdiniz? Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olarak, modern Türkiye'nin temellerini atan önemli bir liderdir. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlatmış ve Türk ulusunu bağımsızlık mücadelesinde birleştirmiştir. 1923'te Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle Türkiye'nin monarşiden cumhuriyete geçişini sağlamış ve çağdaş bir devlet yapısını kurmuştur. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşlara Atatürk yaşasaydı ona ne söylemek isterdiniz sorusunu sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş, Atatürk’e ihtiyacımız olduğunu belirterek; ‘Bu cumhuriyeti niye bıraktın da gittin derdim. Çünkü bu cumhuriyetin size ihtiyacı var derdim’ diye konuştu.

‘Gel bizi kurtar’

Başka bir vatandaş ise Atatürk’ün ulusu en kötü durumda iken kurtardığını vurgulayarak; ‘Gel bizi kurtar derdim. Çünkü Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında bizi en kötü durumda iken bile bizi kurtardı’ dedi.

‘Gençliğimizde pek umut yok’

Atatürk’ün, şu anki zamanı görmesini istediğini söyleyen vatandaş şu ifadelere yer verdi; ‘Çok isterdim yaşamasını şimdi ne durumda olduğumuzu anlatırdım. Kendi kurtardığı ülkenin ne duruma düştüğünü anlatırdım. Ya da gençliğimiz hakkında pek umut olmadığını anlatırdım.’

‘Gençlerin yolu yol değil’

Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere emanet etmemesi gerektiğini belirten bir vatandaş; ‘Gerçekten başa geçmesini isterdim. Sonra gençlere cumhuriyeti emanet etmemesi gerektiğini söylerdim. Çünkü gençlerin yolu yol değil’ ifadelerini kullandı.