Atık malzemelerden sanata rölyef sergisi açıldı

73 yaşındaki emekli Sedat Zeytin isimli vatandaş tarafından hazırlanan, atık malzemelerden sanata rölyef sergisi açılışı gerçekleşti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Atık malzemelerden sanata rölyef sergisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyük-Şehir Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan ‘Atık Malzemelerden Sanata’ isimli Rölyef Sergisi Açılış Töreni’ne katıldı. 

Atık malzemelerden sanata rölyef sergisi açıldı

Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Büyük-Şehir Sanat Galerisi, sanatla ilgilenen tüm vatandaşların eserlerini tamamen ücretsiz bir şekilde tanıtım ve organizasyon planlaması dâhilinde sergiye taşımaya devam ediyor. Büyük-Şehir Sanat Galerisi, bu kez sanatseverlerin karşısına 73 yaşında Sedat Zeytin isimli emekli vatandaş tarafından hazırlanan Rölyef Sergisi ile çıktı.

‘Atık Malzemelerden Sanata’ isimli Rölyef Sergisi Açılış Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mücahid Soyak, KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Serdar Öztürk, daire başkanları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Atık malzemelerden sanata rölyef sergisi açıldı

Konuşmasına sergi sahibi Sedat Zeytin’i tebrik ederek başlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, ‘Hakikaten her biri birbirinden değerli 106 tane eser var. Geri dönüşümün, sıfır atığın ne olduğunun bize adeta dersini vermiş ama anlamlı bir ders vermiş, ürün üretmiş, sanat eseri ortaya çıkmış. Rölyef ustası olarak gerçekten takdir ettiğimiz, sabırla, iğne ile kuyu kazma mantığı içerisinde bir çalışma yapmış, görsel açıdan olsun, insana hitap eden ders boyutuyla olsun hepimizin takdir edeceği bir eserler silsilesi ortaya çıkmış. Ben kendisini kutluyorum’ diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin bir ihtiyaca ve gereksinime cevap verdiğini belirterek, ‘O açıdan 13’üncü sergimizi açıyoruz, bu da anlamlı ve önemli oldu. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemizin içerisinde bulunuyoruz’ dedi. 

Atık malzemelerden sanata rölyef sergisi açıldı

‘Gastronomi Günleri Başlıyor’

Büyükkılıç, Central Park mantığında, Kayseri’nin merkezinde ulaşım sorunu olmayan bölgede 1 milyon 260 bin metrekarelik millet bahçesi alanında değişik etkinlikler olduğunu, adeta her gün farklı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

‘Gastronomi Günleri yarın başlıyor. Kayseri’miz, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış, kadim medeniyetler şehridir. Bu medeniyetlerin yansıması yeme-içme alanında neler olduğunu yarın göreceğiz. On binlerce insanın burayı ziyaret edeceği, şeflerin görsel şovlar yapacağı, ürünlerimizi sergileyeceği güzel bir ortam olacak. Ayrıca 1 tona yakın sucuk döner dağıtılacak, sucuğumuza, pastırmamıza, mantımıza sahip çıkacağız. Salih Özgöncü kardeşimizi tebrik ediyorum, lezzetlerimiz ne olacak göreceğiz.’ 

Atık malzemelerden sanata rölyef sergisi açıldı

Büyükkılıç, 11-20 Ekim’de Kayseri Kitap Fuarı’nda da çok sayıda yazarın okuyucuları ile buluşacağını belirterek, ‘Unutmayın, Dünya Ticaret Merkezi alanında sizleri bekliyoruz. 513 yazar geliyor, 412 yayınevi katılıyor. Dolu dolu haftayı geride bırakacağız, gençler sizleri seviyoruz’ dedi.

Zenginliğe bir zenginlik daha kattıklarını dile getiren Büyükkılıç, ‘Çeşitlilik zenginlik diyoruz. İşte bu zenginliğe bir zenginlik katarak Büyük Şehir Sanat Galeri’mizde, geri dönüşümün şaheseri olan rölyef sergimizi açıyoruz’ dedi ve Büyükşehir Sanat Galerisi’nde sergi açan sanatçılara sertifika takdim edilmesi uygulaması çerçevesinde serginin sanatçısı Sedat Zeytin’e 13’üncü sertifikayı takdim etti.

Atık malzemelerden sanata rölyef sergisi açıldı

Büyükkılıç, basın mensuplarına da kenti pozitif manada tanıtmaya sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile serginin açılışı yapılırken, Başkan Büyükkılıç, sergiyi ilgiyle izleyerek, eserler hakkında bilgiler aldı.

Kayseri’de yaşayan, reklam firmalarının kullandığı dekota olarak bilinen PVC levhalardan 3 boyutlu rölyef eserler üreten 73 yaşındaki Sedat Zeytin isimli emekli sanatçı vatandaş dekota atıkları, atölyesinde sanat eserine dönüştürdü.

Küçük yaşlarından itibaren resim sanatına ilgisi bulunan Zeytin, Türkiye’de muadili bulunmayan bir çalışmayla atık malzemelerden ürettiği rölyef eserlerle Büyük Şehir Sanat Galerisi’nin desteği ile eserlerini sergileyecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.