Atlı okçuluk ve bir dizi etkinliğin yapılacağını duyurdu

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Gazeteciler Cemiyeti'nden Bünyan'da gerçekleştirilecek olan Atlı Okçuluk ve bir dizi etkinlik ile gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Atlı okçuluk ve bir dizi etkinliğin yapılacağını duyurdu

Sözlerine; “Malumunuz haini bol bir milletiz” diyerek başlayan Bünyan Belediye Başkanı Gülcüoğlu, “Gün geçmiyor ki yeni bir hainlikle, alçaklıkla karşı karşıya kalmayalım. Etrafı karanlık hesaplar peşinde koşan alçaklarla sarılı ülkemizde her an farklı bir kalleşlikle karşı karşıya olan milletimiz bunun en yakın örneğini 15 Temmuz da yaşadı. Ancak şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın çağrısıyla, nerde ve ne durumda olduğuna bakmaksızın meydanlara koşan Darbesavar milletimiz, demokrasi ve milli iradeye kastetmek isteyen asker elbiseli teröristlere gereken cevabı vermiş 13 gündür de meydanları boş bırakmayarak vermeye devam ediyor. Dün gece Hakkari ve Siirt'te yaşanan terör saldırılanda şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere, milli irade ve demokrasiye sahip çıkma adına pijamayla, terlikle meydanlara koşan, tankların altına yatan, hainlerin bomba ve kurşunlarına siper olurken şahadet şerbeti içen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Açıklamalarında Bünyan’da yaşanan değişime dikkat çekerek yenilenen Bünyan hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Gülcüoğlu, “Ev sahipliğini yapacağımız Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası İslam ve Türk tarihinde derin izler bırakan geleneğin yaşatılması için önem verdiğimiz etkinliklerden bir organizasyon. 29 Temmuz Cuma günü yani yarın Bünyan'da Saat 18.00'da kortej yürüyüşü ile başlayacak olan ve hafta sonuna kadar devam edecek etkinliklerle yurt dışından ve ülkemizin farklı illerinden misafirleri ilçemizde ağırlayacağız. 30 Temmuz Cumartesi Saat: 09'00 'da başlayacak Final Müsabakasına Türkiye genelinden 50 Atlı Okçu Sporcu katılacak. Sporcular Gençler ve Yetişkinler olarak 2 grup ve 2 ayrı kategoride yarışacak. Aynı gün akşam ise 'Biz Hep Buradayız', 'Çanakkale Geçilmez' isimli tiyatro oyunu ve İrfan Gürdal konseri olacaktır. 31 Temmuz Pazar günü saat 10.00 da ise atlı cirit, Manas Destanı gösterisi, atlı akrobasi, Gökbörü oyunu, atlı savaş sanatları gibi etkinlikler sahnelenecek ve ödül töreni olacaktır. Bu etkinlikler için Kırgızistan'dan 15 kişilik özel bir ekip gelecek. Okçuluk; Peygamber efendimiz (aleyhissalâtu vesselâm)'e göre, daha çocukken öğrenilip ölünceye kadar kaybedilmemesi gereken bir maharettir. Boş kaldıkça can sıkıntısı arız oldukça, biraz eğlenme ihtiyacı duyuldukça en meşru vakit değerlendirme vasıtasıdır” ifadelerinde bulundu. HABER: KAAN AKBAŞ