AVM'ler camilerden elverişli çıktı

Kayseri camilerinde bayanlar için ayrılan bölümlerin, abdesthaneler başta olmak üzere, yetersiz olduğu gözlemlendi.

AVM'ler camilerden elverişli çıktı

Kayseri'de bazı alışveriş merkezlerinde mescit ve abdesthane imkanları oldukça gelişmiş durumdayken kent merkezi de dahil olmak üzere gerçek ibadet yeri camilerde bayanlar için ayrılmış namaz bölümleri, tuvalet ve abdesthanelerin yetersiz kaldığı, hatta hemen hemen hiçbir camide bayanların abdest alması için uygun bir bölümün olmadığı dikkatleri çekiyor.

Camilerde ibadet eden bayanlar, kendileri için yeterli olanakların sağlanmamasından şikayet etti.  Bazı camilerde bayanlar için abdesthane bulunmaması, bulunanların da hijyen ve kullanım açısından uygun olmaması, bazı camilerde abdest alınan bölümlerin dışarıdan görünüyor olması bayanların ibadet olanaklarını kısıtlıyor.

Herkesin eşit olarak sahip olduğu ibadet hakkı düşünüldüğünde, bayanlar için cami ve abdesthanelerin erkekler için olduğu kadar kullanışlı ve uygun olması gerekirken bayanlara bu imkanların eşit olarak sunulmaması tepkiye neden oldu.

İbadethaneleri kullanan bayan cemaat kendi sorunlarını düşünecek bayan personelin Diyanet kadrolarında bulunması gerektiğine değindi ve uygun şartlarda ibadetlerini yapabilmek için yetkililerden bu konuyla ilgilenilmesini istedi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ