Avrupa Şampiyonasında Kayserispor tartışması!

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk taraftarlar, A Milli Takım'ın heyecanını yaşarken, Kayserisporlu bir gurbetçinin atkısı dikkat çekti. Altay Bayındır'ın hatalı golleri ve kaleci tercihi tartışmaya neden oldu. Portekiz yenilgisi sonrası Vincenzo Montella ve Türkiye Futbol Federasyonu eleştirileri yağmuruna tutuldu. Ayrıntılar Kayseri Haberi'nde...

Avrupa Şampiyonasında Kayserispor tartışması!

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk taraftarlar, A Milli Takım'ın heyecanını yaşamaya devam ediyor.

Özellikle Avrupa'da yaşayan gurbetçi Türkler, Milli Takımı desteklemek için statlara akın ediyor. Kayserisporlu bir gurbetçi taraftar da Türkiye'nin Portekiz ile oynadığı kritik maçta tribündeki yerini aldı. Taraftar, Kayserispor atkısını gururla sergileyerek poz verdi. 

Avrupa Şampiyonasında Kayserispor tartışması!

Bilal Bayazit vurgusu yapıldı

Portekiz karşısında oynanan maçta Altay Bayındır'ın yediği hatalı goller, kaleci seçimlerini bir kez daha gündeme getirdi. Taraftar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Sezon boyunca ligin en çok kurtarış yapan kalecisi Bilal Bayazıt yerine, sadece bir resmi maçta yer alan kaleciyle dünyaya rezil olduk" diyerek teknik direktör Vincenzo Montella ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu sert bir şekilde eleştirdi. Bu paylaşım, Kayserispor taraftarı tarafından büyük beğeni aldı..

Avrupa Şampiyonasında Kayserispor tartışması!

Bilal Bayazit rekor kırmıştı

Geçtiğimiz sezon Kayserispor formasıyla istatistikleri alt üst eden Bilal Bayazıt'ın, adı Avrupa Şampiyonasında yankılandı. Geçtiğimiz sezon gösterdiği üstün performansa Kayserispor'un kümede kalmasında büyük pay sahibi olan Bilal, sezon ortasında da A Milli Takımda oynamak istediğini net bir şekilde ifade etti. Süper Lİg'de 137 kez net kurtarış yaparak rekor kıran Bilal, bu başarısına rağmen milli takım kadrosuna davet edilmedi. Taraftarlar, kaleci tercihindeki bu hatanın faturasını Vincenzo Montella'ya kesti. Türkiye'nin en formda kalecisi olarak Anadolu'da büyük ses getiren Bilal'in A Milli takıma davet edilmemesi, yerine Manchester United'ta, sadece 1 maç oynayan ve sürekli yedek beklenen Altay Bayındır'ın oynaması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Avrupa Şampiyonasında Kayserispor tartışması!

Kayserispor taraftarı tepkili

Kayserispor taraftarı, geçtiğimiz sezondan bu yana Bilal Bayazit gibi üstün yeteneklere sahip olan formda bir kalecinin A Milli takıma davet edilmemesine tepki gösteriyor. Kayserispor taraftarı, 'A Milli Takım için illaki İstanbul takımlarında mı oynaması gerekiyor. Bilal gibi bir yeteneği görmezlikten gelen, sonunu böyle hazırlar' şeklinde binlerce yorum yapıldı. Başka bir taraftar da, 'Süper Lig'in 2022-2023 sezonunda en çok kurtarış yapan kaleci Bilal Bayazit milli takımda torpili olmadığı için davet edilmeyip, 1 sene ayağına top değmeyen Altay'ın davet edilmesini hazmedemiyoruz!' diye sert bir yorum yaptı. Türk futbolunun bir türlü istenilen seviyeye ulaşmamasında tercih zafiyetleri böylelikle bir kez daha gün yüzüne çıktı. Altay Bayındır'ın performansı, Bilal Bayazıt gibi yetenekli kalecilerin göz ardı edilmesi, başarısızlığın en büyük sebebi olarak gösteriliyor.