Avukat Kalın'dan, Demirkaya'yı kızdıracak basın açıklaması...

Zafer Partisi İl Başkanı Avukat Hacı Ali Demirkaya, sosyal medya üzerinden Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Avukat Enes Ertuğrul Kalın ile karşı karşıya gelmesinin ardından Avukat Enes Ertuğrul Kalın, basın açıklaması yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Avukat Kalın'dan, Demirkaya'yı kızdıracak basın açıklaması...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zafer Partisi İl Başkanı Avukat Hacı Ali Demirkaya ile Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Avukat Enes Ertuğrul Kalın’nın sosyal medya üzerinden karşı karşıya gelmesinin ardından, Avukat Kalın basın açıklaması yaparak, ‘Şahsıma karşı namus, vicdan, karakter, meslek etiği vs gibi kavramlar üzerinden sayısız mesaj atılmış ve sürekli ve ısrarlı tahriklerde bulunulmuştur’ dedi. 

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla, ‘halkı kin ve düşmanlığa' sevk ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Ardından Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Avukat Enes Ertuğrul Kalın, X sosyal medya hesabından Emniyet Genel Müdürlüğü’nü tebrik ederek, ‘Kendi kişisel hesaplarından 15-20 beğeniden fazla etkileşim alamayan ama her imkânda Milliyetçi Hareket Partisi ve ilçe teşkilatımıza, Zafer Partisi kurumsal hesaplarından saldıran H.A.D.  halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ suçlamasıyla gözaltına alınmış. Tebrikler @EmniyetGM’ paylaşımını yapmıştı. 

‘Stat tuvaletinde kaybolan imajlarını düzeltmek için…’

Avukat Enes Ertuğrul Kalın, yaptığı basın açıklamasında, yaptığı bu paylaşımın sebebini şu sözlerle ifade etti; ‘Yaklaşık bir yıl önce Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı kurumsal Twitter hesabı üzerinden, partimize, partimiz temsilcileri ve yöneticilerine karşı manasız ve ısrarlı bir şekilde sataşmalarda bulunulmuştur.(Bu sataşmalara ilişkin atılan twitlerin url uzantıları mevcut olmasına karşın twitler bu hesap tarafından silindiği için bu açıklamada yer verilememiştir) Bu sataşmalarda yine ağırlıklı olarak şahsıma karşı anonim hesaplardan sayısız hakaret ve tehdit cürümleri işlenmiştir. Sonrasın da İlimizde oynanan Kayserispor-Fenerbahçe maçına rakip takım taraftarlarının alınmaması yönünde karar alınması üzerine başta Ümit Özdağ olmak üzere organize olmuş birçok provokatör Fenerbahçe formalarıyla ilimize gelmiş ve maç esnasında çıkan ve Ümit Özdağ’ın WC’ye saklanmak zorunda kaldığı olaylarla alakalı yine bu Twitter hesabı ve  yönlendirmiş oldukları hesaplar tarafından olayların baş sorumlusu olarak şahsım hedef gösterilmiş ve bu hedef gösterme neticesinde stat tuvaletinde kaybolan imajlarını düzeltmek için neredeyse toplumsal olay çıkaracak ölçüde yüzlerce anonim hesap üzerinden tahriklerde bulunulmuştur.’ 

‘Provokatör pıtırcıkları’

Avukat Kalın, kendisine üç kez farklı sosyal medya hesapları üzerinden tahrik ve tehdite maruz kaldığını belirterek; ‘Partimizin adı kullanılarak ‘seçimlere hile karıştırdığımız’ ima ve iddiasında bulunulmuş ve aynı gün içerisinde şahsıma karşı sosyal medya üzerinden bu provokatör pıtırcıkları tarafından yeniden linç girişiminde bulunulmuştur. Tüm bu süreç birlikte değerlendirildiğinde şahsıma karşı üç kez yüzlerce ayrı hesap üzerinden tahrik, tehdit ve hakarette bulunan şahsın tam da bu eylemlerine uyan halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek iddiasıyla gözaltına alınması elbette tarafımızca memnuniyetle karşılanmıştır. Bu şüphelinin Zafer Partisi İl Başkanı olması ve aynı zamanda Avukat olması tarafımca sonradan öğrenilmekle şahsın bu sıfatlara sahip olması başka bir garabetin de göstergesidir. Bu bağlamda yaşanan gözaltı işleminde hiçbir şekilde hukuka aykırı bir işlem olmamasına rağmen Kayseri Barosunun böylesine azıtmış bir kişiyi sırf Avukat olduğu gerekçesiyle savunması da hukuk aleminin ve hukuk nosyonun sınırlarını zorlayacak şekilde manasızdır. Kaldı ki görüştüğüm baro yönetim kurulu üyelerinden hiçbiri de gözaltı işleminde hukuka aykırı noktanın ne olduğu konusunda açık cevaplar verememiştir. Öyle zannediyorum ki Baro siyasetinin kendi iç çekişmesi neticesinde Kayseri Barosu böyle bir rezalete ortak edilmiştir’ dedi.