Ayçiçek yağı fiyatları cep yakıyor- Yağdaki gizli tehlike!

Ayçiçek yağı başta olmak üzere yağ fiyatlarında fiyatlar yüksek seyrediyor. Vatandaşlar çaresiz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Ayçiçek yağı fiyatları cep yakıyor- Yağdaki gizli tehlike!

Yemeklerde kullanılan ve zeytin yağına oranla fiyata daha uygun olduğu için tercih edilen Ayçiçek yağı yükseliş ivmesinde. Markalara göre değişiklik gösteren Ayçiçek yağı fiyatları karşısında vatandaşlar kampanya arayışına giriyor. 

Yemeklerde ve salatalarda sıkça kullanılan Ayçiçek yağı yemeklik olarak tüketilen yağ türlerinin başında geliyor. Aspir, fındık, mısır gibi yağ çeşitleri arasında vatandaşlar tercihini yine de Ayçiçek yağından yana kullanıyor. 

200 ila 300 TL arasında

Yağ fiyatları ise markalara ve ambalaja göre farklılık gösteriyor. Bazı satış noktaları ve markalar dönemlik olarak indirim yaparak vatandaşlara piyasa fiyatından daha uygun fiyatlara yağ satışı gerçekleştiriyor. Ancak genel olarak yağ fiyatlarında belirleyici faktör yağın markası ve ambalajı oluyor. Teneke ambalajlarda satılan yağların fiyatları 300 TL seviyesinde seyrederken, plastik bidon veya şişelerdeki yağ fiyatlarının satış fiyatı 250 TL seviyesinde seyrediyor. 

Sahte yağlara dikkat 

Özellikle yüksek fiyatlardan dolayı uygun fiyatlı yağ arayışına giren vatandaşları bekleyen tehlike ise sahte yağlar. Gerçeğinden ayırt edilemeyecek şekilde paketlenen ve dolandırıcılar tarafından satılan yağlar halk sağlığını tehlikeye düşüyor. Yağ alışverişlerinin ise bilindik markalar ve satış noktalarından yapılması büyük önem taşıyor.