Aydın KYK'da korkunç olay - Türkiye ayağa kalktı!

Aydın KYK yurdunda korkunç bir olay yaşandı. Yurtta yaşanan asansör faciasında 1 ölü ve onlarca yaralının olduğu belirlenirken yaşanan olay sonrası Türkiye ayağa kalktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 15 öğrencinin durumlarının iyi olduğu bilgisi aktarıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Aydın KYK'da korkunç olay - Türkiye ayağa kalktı!

Aydın’ın Efeler ilçesinde KYK yurdunda yaşanan korkunç olayda 1 ölü ve çok sayıda yaralının olduğu belirlendi. Hayatını kaybeden öğrencinin 22 yaşındaki Zeren Ertaş olduğu tespit edilirken olay tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

İddiaya göre KYK yurdunda bulunan asansöre taşıyabileceğinden fazla öğrenci bindi. İçinde 16 öğrencinin bulunduğu asansör yükü kaldıramayınca zemin kata düştü. 

Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybeden şahsın 22 yaşındaki Zeren Ertaş olduğu tespit edildi. 

Ertaş’ın sosyal medya paylaşımı gündeme oturdu. Ertaş’ın, 9 Temmuz tarihli bir sosyal medya paylaşımında asansörün camındaki ‘Sadece ölüler görür’ ifadesi dikkat çekti.

Yaşanan asansör faciası sonrası Türkiye elim kazada hayatını kaybeden Zeren Ertaş’a ağlıyor. Sosyal medyada Zeren Ertaş adına açılan taglerde KYK yönetimine tepki yağıyor.

Olayın duyulmasının ardından öğrenciler duruma tepki göstererek yurt önünde toplandı. Görevliler kalabalığı kontrolü altına alamayınca, olay yerine çok sayıda güvenlik gücünün de katılarak önlem aldığı görüldü.

Olayın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yurt müdürünün açığa alındığı belirtildi.

Açıklamada, ‘Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen elim hadise ile ilgili incelemeler devam etmektedir. İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda, 15 evladımızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir. Bir öğrencimiz panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken maalesef hayatını kaybetmiştir. Öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Yaşanan süreçle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup, olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır. İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur’ ifadelerine yer verildi.