Az Malzemeli Kek Tarifi - Zerdeçallı Havuçlu Kek - Türk Mutfağı

Türk mutfağının enfes lezzeti: az malzemeli zerdeçallı havuçlu kek tarifi ile damakları şenlendirin! Zerdeçallı havuçlu kek tarifi ve pratik yapımıyla, lezzetin ve pratikliğin keyfini çıkarın. Kurabiye Haberleri, Tatlı Haberleri, pratik tarifler için bize takip etmeye devam edin. Zerdeçallı Havuçlu Kek tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Az Malzemeli Kek Tarifi - Zerdeçallı Havuçlu Kek - Türk Mutfağı

Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan havuçlu kek, bu sefer zerdeçalın eşsiz dokunuşu ile buluşuyor. Zengin lezzet, az malzeme! Zerdeçallı havuçlu kek tarifi ve pratik yapımıyla, lezzetin ve pratikliğin keyfini çıkarın. 

Mutfakta pratik tarif arayışında olanlar için harika bir öneri ile karşınızdayız. Az malzemeyle hazırlanan bu lezzetli kek, hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir atıştırmalık. Çay yanında ve kahve yanında tüketerek kendinizi şımartabilir, hafta sonu misafirlerinizi harika bir lezzet yolculuğuna çıkarabilirsiniz. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı havuç rendesi

1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

4 adet yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı zerdeçal

2,5 su bardağı un

Hazırlanışı;

Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla açık sarı renk alana kadar çırpıyoruz. Süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Un, tarçın, kabartma tozu, zerdeçal ve vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Rendelenmiş havucu ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yağlanmış kalıba kek hamurunu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.

Not; Fırından fırına pişme süresi değişir. Kürdanı batırıp çıkardığınızda kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis ede bilirsiniz...
Afiyet olsun...