Az Malzemeli Kurabiye Tarifi -Çubuk Kurabiye - Kahve Yanı Tarifi

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çubuk Kurabiyesi, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Az Malzemeli Kurabiye Tarifi -Çubuk Kurabiye - Kahve Yanı Tarifi

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çubuk Kurabiyesi, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak.

Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız?  Çubuk kurabiyesi, az malzeme ile kolayca hazırlanabilen bir tarifle kahve yanı sohbetlerinize konuk olacak. Hem pratikliği, hem görüntüsü, hem de nefis tadıyla öne çıkan bu kurabiye, özellikle kahve saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.

İşte size evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Çubuk Kurabiye tarifi:

Malzemeler;

200 gram margarin
1 su bardağı un
Çeyrek su bardağı nişasta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı badem unu
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı matcha çayı
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Mikser ile margarin ve pudra şekerini beyaz renk oluşancaya kadar çırpıyoruz. Bu aşamada margarinin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Daha sonra yumurta akını ilave ederek tekrar çırpıyoruz. Un, badem unu ve mısır nişastasını ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Bir hamur sıkma torbasına 897 nolu hasır ucu takıp, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye fotoğraftaki gibi sıkıyoruz (Eğer sıktığınız kurabiyelerin şekli eğik ya da bozuk olursa, sıkma torbasına geri atıp tekrar sıkabilirsiniz). Sonrasında 160 derecelik fırında rengi altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Kakaolu kurabiye yapmak isterseniz, 1 yemek kaşığı unu eksiltip yerine bir yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz veya matcha çayı ile yapmak isterseniz aynı şekilde yapabilirsiniz.