Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Kahveli Islak Kurabiye – Pratik Kurabiye Tarifi
Kahvenin eşsiz aroması ve pratik hazırlanışıyla, az malzemeli kahveli ıslak kurabiye tarifiyle tanışın. Çay keyfinizi taçlandıran bu nefis kurabiyeler, her an yanınızda olmaya aday. Tarifimizin detayları haberimizde…
Günlük yaşantımızın vazgeçilmezlerinden biri olan çayın yanında lezzetli bir ikram arayışında mısınız? İşte size kahveyle buluşan nefis bir kurabiye tarifi: Kahveli Islak Kurabiye! Az malzemeyle hazırlanan bu pratik kurabiye tarifi, evde keyifli anlarınızın vazgeçilmezi olacak. Yumuşacık dokusu ve kahve aromasıyla damakları şenlendiren bu kurabiyeler, çay saatlerinizi taçlandırmaya geliyor.
Hamur için;
100 gr yumuşamış tereyağı
1çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 su bardağı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 dolu yemek kaşığı kakao
Önce sıvı sonra kuru malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizin. 180 derecede kurabiyeler çatlayana kadar pişirin.
Şerbet için;
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı kahve (Nescafe kullandım)
Süt ve şekeri ocakta sıcağa yakın olup şeker eriyene kadar tutun. Kahveyi ekleyip karıştırın.
Fırından çıkıp birkaç dakika dinlenmiş kurabiyeyi ılık kahveli şerbete batırın. 5-10 saniye şerbete iyice bulayıp servis tabağına alın.
Üzeri için; benmari usulü eritilmiş sütlü-bitter çikolata (100-150 gr yeterli)
Zikzaklar için karamel gold çikolata
Çikolata şart değil
Sade bırakabilirsiniz veya hindistan cevizi, toz fıstıkla süsleyebilirsiniz
Su bardağı ölçüsü 200 ml