Az malzemeli kurabiye tarifi - Kesme Kurabiye

Az malzeme ile yapılan bu kurabiye, görüntüsü ve tadı ile misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Kesme kurabiye tarifimizin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Az malzemeli kurabiye tarifi - Kesme Kurabiye

Az malzeme ile yapılan bu kurabiye, görüntüsü ve lezzeti misafirleriniz tarafından çok beğenilecek, pratik yapımı ile sizin de tarif defteri listenize girecek. Kesme Kurabiyenin tarifi haberimizde...

Malzemeler;

200 gram tereyağı veya margarin

1 tane yumurta

100 gram beyaz çikolata

1 su bardağı pudra şekeri

4 su bardağı un

Hazırlanışı;

İlk olarak çikolatayı benmari usulü ile eritin ve soğumasını bekleyin. Un, şeker,  yağ, yumurta ve eritilmiş çikolatayı yoğurma kabına alın ve yoğurun. Hamuru cevizden büyük 25 parçaya ayırın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Bıçakla hamurlara çok derin olmayacak şekilde çizgiler atın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.