Az Malzemeli Lezzet Şöleni - Damla Tatlısı

Tatlı düşkünlerinin favorisi olacak, 'Damla Tatlısı', az malzemesi ile lezzet dolu bir deneyim sunuyor. Şimdi mutfağa girin, damakları şenlendiren bu tatlı tarifini keşfedin. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Az Malzemeli Lezzet Şöleni - Damla Tatlısı

Tatlı krizine son vermek için mükemmel bir çözüm: Damla tatlısı! Az malzemeli ve pratik yapımıyla öne çıkan bu tatlı, herkesin evinde kolayca hazırlanabilir. Sadece birkaç basit adımla enfes tatlar elde edebilirsiniz. Çayın ve kahvenin yanında, size eşlik edecek tatlını detayları, tarifi ve püf noktaları için haberimizi okumaya devam edin. Damla tatlısının eşsiz lezzetine siz de kapılacaksınız. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

1,5 su bardağı irmik

1 çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Portakal kabuğu rendesi

Aldığı kadar un (2 su bardak civarı)

Bulamak için;

İrmik

Şerbeti için;

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Hazırlanışı;

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencereye şeker ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynayan şerbete 2-3 damla limon sıkıp 10 dakika kadar kaynattıktan sonra soğumaya alıyoruz. Un hariç tüm malzemeleri uygun bir yoğurma kabına alalım. Elimizle malzemeleri biraz karıştıralım. Sonrasında kontrollü bir şekilde unu eklemeye başlayalım. Hazırladığımız hamurumuza damla şeklini verip, irmiğe bulayarak yağlanmış tepsi veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.

ÖZEL HABER GİRİLECEK

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküyoruz. Tatlıları alt üst çevirip şerbeti iyice çekmesini sağlayalım. Deneyenlere afiyet olsun…

Püf nokta; Soğuk şerbeti fırından çıkar çıkmaz tatlı ile buluşturursanız tatlınız kıyır kıyır olacaktır.