Az malzemeli tarifler – Altı şerbetli üstü muhallebili kadayıf...

İftar sofralarına az malzemeli, bol lezzetli tatlı tarifi arayanlara harika bir tarif önerisi ile geldik: Muhallebili kadayıf tatlısı. Altı şerbetli, üstü muhallebili olan bu tatlı favoriniz olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Az malzemeli tarifler – Altı şerbetli üstü muhallebili kadayıf...

Hem şerbetli, hem de muhallebili bir tatlı arayışında olanlara harika bir tarif önerisi ile geldik: Muhallebili Kadayıf tatlısı.

 Altı şerbetli üstü muhallebili olan bu nefis tatlıyı hazırlamak sadece yarım saatini alacak. İftar sofralarınızda misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu tatlı hem lezzeti hem de sunumu ile favoriniz olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

1 paket hazır kızarmış kadayıf

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su

Muhallebisi için

4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin

Hazırlanışı

İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu orta gözde 10 dakika kadar kaynatalım. Daha sonra top top olan kadayıfları tepsiye dizelim. İlk sıcağı çıkan şerbeti kadayıfların üzerine dökelim ve dinlenmesi için bekletelim.

Az malzemeli tarifler – Altı şerbetli üstü muhallebili kadayıf...
Bu sırada muhallebimizi hazırlamaya başlayalım. Margarin hariç tüm malzemeleri tencereye alalım ve kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayan kremaya yağ ve vanilya ilave edip karıştıralım. Şerbetini çeken kadayıfların üzerine muhallebimizi dökelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…