Az malzemeli tarifler – Selanik Tatlısı – Ramazan ayına özel tarifler

İftar sofralarında özellikle tatlılar çok önemlidir. Akşama kadar kan şekeri düştüğü için neredeyse herkes iftar sofrasında tatlı tüketmek ister. Bizde Ramazan ayına özel tarifler serisinde sizler için hem az malzemeli hem de bol lezzetti bir tarif hazırladık: Selanik Tatlısı. İşte tarifin tüm detayları Kayseri Anadolu Haber'de…

Az malzemeli tarifler – Selanik Tatlısı – Ramazan ayına özel tarifler

Ramazan ayında en çok araştırılan konuların başında tatlı tarifleri geliyor. İftar sofralarını süsleyen tatlılara bir yenisini daha ekliyoruz: Selanik tatlısı. Az malzemeli bu nefis tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. 

Selanik tatlısının içinde yumurta, şeker, yağ ve un bulunuyor. Şerbeti ile buluşan bu nefis tatlı iftar sofralarınıza renk katacak. Yanında dondurma ile servis edebileceğiniz bu tatlıyı yapmak ise oldukça kolay. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Hamuru için;

1 yumurta 
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı mısır unu
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un

Hazırlanışı

Tatlımıza ilk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlıyoruz. Şerbetimizi hazırlayıp soğutalım. Şerbeti hazırlayıp soğuttuktan sonra hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz. İlk olarak yumurta,  şeker ve yağı uygun bir karıştırma kabında çırpalım. Daha sonrasında tüm kuru malzemeleri ilave ederek yoğurma işlemine başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili tepside önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Soğuk şerbeti ılık tatlıya dökelim. Tatlımız hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…