Az Malzemeli Tatlı Tarifi - Elmalı Semerkand kurabiye – Pratik Kurabiye Tarifi

Tatlı tutkunları için mükemmel bir lezzet Elmalı Semerkand Kurabiye! Az malzemeli tarifiyle pratik bir şekilde hazırlanan bu nefis kurabiye, hem misafirlerinizi şaşırtacak hem de lezzetine hayran bırakacak. Şimdi mutfağa girin, lezzet dolu bir deneyime hazır olun! Detaylar haberimizde…

Az Malzemeli Tatlı Tarifi - Elmalı Semerkand kurabiye – Pratik Kurabiye Tarifi

Gastronomi dünyasında tatlı ve pratik tarif arayışında olanlar için yeni bir favori doğuyor; Elmalı Semerkand Kurabiye! Az malzemeli yapısı ve kolay hazırlanışıyla dikkat çeken bu kurabiye, ev şeflerinin ve lezzet arayışındaki herkesin beğenisini kazanıyor. Elmalı dolgusuyla öne çıkan bu kurabiyenin sırrı, geleneksel Semerkand lezzetini modern bir dokunuşla birleştirmekte yatıyor. Hem pratik hem de lezzet dolu bir deneyim için tarife hemen göz atın ve mutfakta yeni bir başlangıca adım atın! İşte tarifimizin hazırlanışı;

Malzemeler;
250 gr margarin veya tereyağı
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
1 tane vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 su bardağı Un
Elmalı harç
4 tane elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz

Yapılışı;
Elmaları rendenin büyük tarafı ile rendeliyoruz,
Bir tavaya elmayı alıyoruz üzerine şekeri ve tarçını ilave edelim suyunu çekene kadar kavuruyoruz ve cevizi ilave edip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.

Tereyağı yoğurt yumurta pudra şekeri sirke ve kabartma tozu vanilyayı katıp güzelce karıştırıyoruz unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz,
Hamuru 10 parçaya bölüyoruz, iki pişirme kağıdının arasına alıp yuvarlak bir şekilde açıyoruz,
Bir kase veya tabak koyarak yuvarlak şekilde kesiyoruz

Az Malzemeli Tatlı Tarifi - Elmalı Semerkand kurabiye – Pratik Kurabiye Tarifi
Yuvarlak hamuru 4’e bölüyoruz her parçaya 1 cm aralıklı çizikler atıyoruz
İçine Elmalı harcı koyup kapatıyoruz, önceden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz. Herkese şimdiden afiyet olsun.