Az Malzemeli Un Kurabiyesi Tarifi - Kolay Tarifler - Türk Mutfağı

Az malzemeli pratik un kurabiyesi tarifi ile hızlı ve kolay kurabiyeler yapın. Sadece birkaç malzeme ile lezzetli ve nefis un kurabiyeleri hazırlayın. Misafirlerinize ve sevdiklerinize bu harika Türk mutfağı tarifini sunun. Ayrıntılar ve tarif Kayseri Anadolu Haber'de...

Az Malzemeli Un Kurabiyesi Tarifi - Kolay Tarifler - Türk Mutfağı

Az Malzemeli pratik un kurabiyesi tarifi ile karşınızdayız. Ailenizi, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi tatlandırmaya hazır mısınız?. Sadece birkaç malzeme ile lezzetli kurabiyeler yapın. Kolay un kurabiyesi tarifi için doğru yerdesiniz.

Lezzetli kurabiyeleri hızlıca yapmak isteyenler için pratik un kurabiyesi tarifine geçelim mi? Bu nefis kurabiyeleri yapmak için sadece birkaç malzeme ve kısa bir süre yeterli. İşte pratik un kurabiyesi tarifimiz:

Un Kurabiyesi Malzemeleri:

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
4 su bardağı un
Üzeri için pudra şekeri

Az Malzemeli Un Kurabiyesi Tarifi - Kolay Tarifler - Türk Mutfağı

Un Kurabiyesi Yapılışı:

Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayıp, ısıtın. Bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini güzelce karıştırın. Ardından sıvı yağ, vanilin şekeri, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırarak şekil verin (Bu tamamen sizin isteğinize göre) 
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika, altın rengi olana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Bu pratik un kurabiyesi tarifi ile kısa sürede harika lezzetler hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizin ve sevdiklerinizin favorisi olmaya aday! Türk Mutfağının başka bir lezzet turunda görüşmek üzere, afiyet olsun!

Not: Kurabiye hamuruna kakao ekleyerek kakaolu un kurabiyesi elde edebilirsiniz.