Azı Yarar, Fazlası Zarar- Bakanlık Uyardı!

Mutfağının vazgeçilmez unsurlarından olan Tuz, sofralardan eksik olmuyor. Ancak yemeklere lezzet kattığı kadar, insan sağlığı için tehlikede oluşturabiliyor. Sağlık Bakanlığı tuz hakkında uyarı yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Azı Yarar, Fazlası Zarar- Bakanlık Uyardı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mutfakların ve yemeklerin vazgeçilmez püf noktası olan tuz tüketimi ve kullanımı hakkında Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesabından bir duyuru yayımladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bakanlık tuz tüketimine dikkat çekti.

Bakanlık Uyardı!

İnsan vücudu için pek çok faydası bulunan tuz, aşırı tüketildiğinde sağlığı olumsuz yönde etkiliyor ve bazı hastalıklar için risk oluşturuyor. Paylaşımı yapan Sağlık Bakanlığı yayımlanan duyuruda, tuzun yararları şöyle sıralandı;
Sıvı dengesini sağlar, kan basıncını düzenler, asit baz dengesini sağlar, sinir kas sistemine uyarıların iletilmesinde önemli görevler üstlenir. 

Aşırı tuz tüketiminin zararları ise şöyle sıralandı; Kan basıncını artırır ve hipertansiyona neden olabilir, kan ve damar hastalıkları riskini artırır, inme riskini artırır, kemik erimesi ve böbrek taşı riskini artırır. 

*Yaşlı ve kronik rahatsızlığa sahip bireylerin tuz tüketimlerini sınırlamaları veya düzenlemeleri konusunda doktor tavsiyesi alması son derece önem arz etmektedir.