Bahar Alerjisini kabusa çeviren polenler

Bahar aylarıyla birlikte çiçeklerin açmasıyla havada dolaşan polenlerin miktarı da ciddi düzeyde artış gösterdi. Polenler, polen alerjisi olan kişiler için eziyete dönüşmüşken neyse ki alınabilecek doğal veya diğer tıbbi yöntemlerle, korunma biçimleriyle bahar alerjisinin etkileri azaltılabiliyor.

Bahar Alerjisini kabusa çeviren polenler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BAHAR ALERJİSİ NEDİR?
İlkbahar mevsiminde polenlerin havaya yayılmasıyla birlikte burun kaşınması, hapşırma, nezle, burun tıkanması, gözlerde sulanma, kaşınma, sık öksürük, nefes sıkışması gibi alerjik nezle, göz alerjisi ve astım hastalığının belirtilerinin görülmesine bahar alerjisi denir. Bahar ayları aslında polenlere alerjimizin olup olmadığını anlamamıza yarayacak bir test gibidir. Polen alerjisinde en çok önem taşıyan polen türleri kızılağaç, fındık ağacı ve huş ağacı tarafından üretilmektedir. Bunlara ek olarak tüm çimen türleri, özellikle çayır otları ve meyve bahçesi gelmektedir. Küf mantarların üreme organları, polenin sebep olduğu rahatsızlıklara benzer rahatsızlıklar verebilir.

Bahar Alerjisini kabusa çeviren polenler
Polen Alerjisine Ne İyi Gelir? 

Polen alerjisi sorunu ile baş etmek isteyenler için evde doğal olarak uygulayabilecekleri ve polen alerjisine iyi geldiği bilinen çeşitli yöntemler bulunuyor. Bu yöntemler polen alerjisinin belirtilerini hafifletmek için de tercih ediliyor. Doğal tedaviler arasında nane çayı öne çıkıyor. İçeriğindeki uçucu yağların ferahlatıcı etkisi ve inflamatuar özellikleri nane çayı polen alerjisine iyi geliyor. Burun akıntısı, kaşıntı ve tıkanıklıkları olanlar nane çayını yalnız içmekle kalmayarak geniş bir kaseye nane çayı hazırlayarak veya sıcak suyun içine nane yağı damlatarak buruna buhar banyosu yaptırabilirler. 

Polen alerjisine iyi gelen bitkilerden biri de pek çok faydası ile tanınan şifalı bitki zencefildir. Antihistaminik özelliklere haiz zencefilin, taze veya toz halinde tüketilmesi önerilmektedir. Bunun haricinde yiyeceklerin içerisine ilave edilerek de tüketilebilmektedir. Güçlü bir antioksidan olan zerdeçal; öksürük, balgam gibi kış hastalıklarında karşılaşılan sorunlara iyi geldiği gibi polen alerjisine de iyi gelmektedir. Çay, süt şeklinde hazırlanabileceği gibi yemeklere ve salatalara eklenerek de tüketilebilmektedir.