Bahçeli'den emekli çağrısı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, memur zammının ardından emekliler yapılan zam ile ilgili çağrıda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Bahçeli'den emekli çağrısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası emekli maaşı zammı yeniden belirlenerek, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı yüzde 5,25, memur emekli maaşları da yüzde 7,45 ek zam aldı. Kök maaşa uygulanacak yüzde 25'lik emekli zammı sonrası yüzde 4'lük ek ödeme ile yeni maaşlar belirlendi.

Emekliler ise bu zam oranına tepki vererek mağdur olduklarını dile getirdi.

Bahçeli'den emekli çağrısı!

Konuya ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Burada emekli maaşlarına gelen zamma atıfta bulunan Bahçeli, zam oranının makul ve yeterli bulunmadığını belirtti.

Emekli maaşlarının da memur maaşlarında olduğu gibi seyyanen zam alması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Emeklilerimizi yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır.” dedi.

MHP olarak teklifte bulunan Bahçeli,  8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılması gerektiğini söyledi.

Bahçeli'den emekli çağrısı!

Bahçeli, “Bizim isteğimiz; memurlara uygulanan 8 bin 77 liralık seyyanen zammın emeklilere de uygulanmasıdır." ifadesini kullandı. 

Memurlara ve emeklilere yapılacak zammın destekçisi olduklarını aktaran MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları kaydetti: “1 Temmuz 2023 itibarıyla tüm kamu görevlilerimizin maaşlarında ilk 6 aylık enflasyon farkına ek olarak yılın ikinci yarısı için toplu sözleşmeden kaynaklanan oranda toplam yüzde 17.55'lik zam ve seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapılacaktır. Gönül isterdi ki bu maaş yükselişi daha da fazla olsun. Ancak bütçe imkanları bellidir. Türkiye ekonomisinin türbülanstan çıkma sürecinin zorlukları ortadadır. “