Bahşiş vermek zorunlu mu oluyor?
Restoran sahiplerinin servis ücreti adı altında zorunlu bahşiş uygulaması büyük tepki çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..
Restoranlarda son zamanlarda ortaya çıkan ‘kuver’ ücreti denilen zorunlu bahşiş uygulaması müşterilerden tepki çekiyor.
Pek çok restoran ve lokanta, hesap ücretinin yüzde 10'u civarında ek bir bedeli adisyona ekleyerek müşterilerinden talep etmeye başladı. Türkiye'de çok fazla yaygın olmayan bu uygulamaya, tüketiciler karşı çıkarken, restoran sahipleri ise yurt dışında kabul gören bu sistemin ülkede de yaygınlaşmasını istiyor.
Sektör temsilcileri ABD başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde bu uygulamanın bulunduğunu belirterek uygulamanın Türkiye’de de hayata geçmesini istiyor.
Dünyada yaygın olan bu uygulamanın artık Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladığı belirtilirken, vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.
Böyle bir duruma maruz kaldığını aktaran bir tüketici gittiği kafede servis ücreti alındığına dair bir ifade kullanılmadığını belirterek, “Ben menüde yazan şeyi kendi hesabıma göre sipariş ediyorum. Sonra kasaya bir gidiyorum farklı bir hesap. Zaten bu ücreti ödeyebilecek olsam başka bir şey sipariş ederdim. Başta mekanda servis ücreti alınacağı bilgisi verilmeli. Yoksa bu hak meselesi. Ben böyle bir şeyin de adil olduğunu düşünmüyorum zaten” ifadelerinde bulundu.