Bakan Akar: Onlara 'evet' demek şehitlerimizin kanını yerde bırakmak demektir

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Hulusi Akar Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bakan Akar: Onlara 'evet' demek şehitlerimizin kanını yerde bırakmak demektir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Burada AK Parti milletvekili adayları ile beraber vatandaşla bayramlaşan Bakan Akar, terörle ilgili açıklamada bulundu.

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Hulusi Akar, "Şimdi bazı zihniyetler teröristlerle beraber konuşuyor görüşüyorlar ve onlara bazı vaadlerde bulunuyorlar. Onlara bazı sözler veriyorlar. Onların bazı taleplerine karşı evet diyorlar. Bu kazanımlarımızın kaybedilmesi demektir. kazanımlarımızın kaybedilmesi demek tekrar başa dönmek demektir. Ülkemizin beka sorunu güvenlik sorununun tekrar başlaması demektir. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmak demektir. Gazilerimizin emeğine saygısızlık demektir." dedi.

Büyük ve güçlü Türkiye için çalıştıklarını belirten Akar, tek yumruk tek yürek plan ve proje çalışmalarının süreceğini söyledi.

Mehmetçiğin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 18 teröristi etkisiz hale getirdiğini hatırlatan Bakan Akar şunları kaydetti:

"Ülkemize karşı tabi ki tehditler, tehlikeler var. Bunun da başında PKK var. PKK'dan hiç bir farkı olmayan YPG var. Bunlara karşı da mehmetçik gece gündüz demeden son derece zor arazi şartlarında iklim şartlarında onların peşinde mücadelesini sürdürüyor. Onları çok şükür Allah'ın izniyle kazdıkları çukurlara gömdüler. Gömmeye devam ediyorlar. Biz bu çalışmaları sürdürene dek inşallah kırk yıldan beri milletimizin başına musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtarmakta kararlıyız. Çalışmalarımız bu yönde."

En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğine dikkati çeken Akar,

"İnşallah bu beladan milletimizi kurtaracağız. Hudutlarımız, ülkemiz güvenli olacak. İnsanlarımız en iyi şekilde gezecek tozacak çalışacaklar. Daha düne kadar biliyorsunuz hudut şehirlerimizde Kilis'de, Nusaybin'de camilerimiz bombalandı, şehitlerimiz oldu. Vatandaşımız hayatını kaybetti. Huzursuz oldu. Bunlar bitti. Bunlar bitecek başka yolu yok. Bunların tek yolu var adalete teslim olmak. Bizim teröristlere karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Asla durmak söz konusu değil."

Terör mücadelede yapılan algı operasyonlarının altını çizen Bakan Hulusi Akar, hedefin sadece teröris olduğunu, etnik, dini, mezhepsel ayrımcalık yapılmadığını vurguladı.

"Kürtlerle Türkler kardeştir"

Türk - Kürt kardeşliğine değinen Bakan Akar, "Bazı hainler, bazı alçaklar bazı fitne ve fesat yuvaları sanki bizim yaptığımız operasyonların kürt kardeşlerimize yapıldığı gibi bir yalana başvuruyorlar. bu kesinlikle yalan, doğru değil. Kürtlerle Türkler kardeştir. Biz yüzlerce yıl beraber yaşadık. Ekmeğimizi suyumuzu paylaştık. Bu cumhuriyeti beraber kurduk. Şehitliklerde beraber yatıyoruz." dedi.

Teröre karşı verilen mücadelede çok zaman harcandığını, bu davada şehitlerin ve gazilerin olduğunu anlatan Akar, terörün bitme noktasına geldiğini söyledi.

Bazı zihniyetlerin teroristlerle konuştuğunu vurgulayan Akar, şöyle devam etti:

"Onlara bazı vaadlerde bulunuyorlar. Onlara bazı sözler veriyorlar. Onların bazı taleplerine karşı evet diyorlar. Bu kazanımlarımızın kaybedilmesi demektir. Kazanımlarımızın kaybedilmesi demek tekrar başa dönmek demektir. Ülkemizin beka sorunu güvenlik sorununun tekrar başlaması demektir. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmak demektir. Gazilerimizin emeğine saygısızlık demektir. Bunlara asil milletimizin, sizlerin müsaade etmeyeceğine eminim. Bu yaptığımız çalışmalar sırasında bazı kardeşlerimizin açıkça tavır aldıklarını, onlara karşı olduklarını tekrar tekrar dile getirdiler, getirmeye devam ediyorlar. Burada acı olan bir başka hususta bundan önce bizimle beraber aynı şeyleri düşünen, konuşan bazı kişilerin de maalesef çok küçük hesaplarla bir koltuk uğruna fikir değiştirdiklerini acı bir şekilde şahit oluyoruz. azıklar olsun. Teröristler otobüsün önüne oturmuşlar. HDP onların yanına binmiş, ittifakta onun arkasına oturmuşlar. Hepsi aynı otobüste. Bu çok yanlış.Bu manada milletimizin ferasetine güveniyoruz."

Bakan Akar konuşmasının ardından vatandaşla bayramlaşarak fotoğraf çekildi.

Haber: Hilal Tekeoğlu