Bakan Bilgin rakam verdi: Asgari ücret ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Peki temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar..

Bakan Bilgin rakam verdi: Asgari ücret ne kadar olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücrete Temmuz ayında gelecek ara zam açıklamalarının ardından, asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Bir TV kanalının programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin rakam verdi: Asgari ücret ne kadar olacak?
500 DOLAR SEVİYESİNDE ARTIŞ
Bilgin’in açıklamalarına göre Temmuz ayında asgari ücretin 500 dolar seviyesine çekileceği öngörülüyor. Bugünkü hesaplamalara göre ise bu rakam 9.774 Türk Lirasına denk geliyor. Bu da % 15'lik bir zam anlamına geliyor. Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak % 20'lik bir zam durumunda net asgari ücret 10.207 TL'ye, % 30'luk bir zam yapılması durumunda ise 11.057 TL seviyesine çıkıyor. Asgari ücrete % 20'lik zam yapılması durumunda dolar bazında 522 dolar seviyesine, % 30 zam yapılması halinde ise 565 dolar seviyesine çıkmış oluyor.

Bakan Bilgin rakam verdi: Asgari ücret ne kadar olacak?
“MEMURLARIMIZ MÜSTERİH OLSUNLAR”
Bilgin, asgari ücrete zammına ilişkin şu ifadeleri kullandı, “Dolar bazında bakıldığında dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın Cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret 500 doların altında olmamalı. Bizim memurlarımız bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Ocak ayında memnun oldukları gibi temmuz ayında da memnun olacaklar. Temmuzda asgari ücreti de ele alacağız. Yeni bir asgari ücret belirleyeceğimizi ifade etmek isterim. Asgari ücret artışından memur ve emekli zammına yılbaşında gerçekleştirdiğimizi çalışmaların devamını getireceğiz. Temmuz ayı enflasyon farkı ve refah payına dayanan hazırlıklarımız var. Memurlarımız müsterih olsunlar. Onların aklarını teslim etmek boynumuzun borcudur. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu duygularla kamu işçileri toplu iş sözleşmemizin tüm taraflara bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum sizleri sevgi ile saygı ile selamlıyorum kalın sağlıcakla”

Bakan Bilgin rakam verdi: Asgari ücret ne kadar olacak?

>>Harun Reşit Serbest