Bakan Bolat Açıkladı! Sosyal Medya İddiaları Asılsız Çıktı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, yeşil pasaportun kapsamının genişletileceği iddialarına net bir yanıt verdi. Meclis'te yeşil pasaport kapsamının genişletilmesi için bugüne kadar 19 kanun teklifi sunuldu.

Bakan Bolat Açıkladı! Sosyal Medya İddiaları Asılsız Çıktı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, yeşil pasaportun kapsamının genişletileceği iddialarına net bir yanıt verdi. Bakan Bolat, 'Yeşil Pasaport uygulamasını genişletmiyoruz, bu pasaporta olan güveni sarsamayız' diyerek, sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve ATSO heyeti, Bakan Bolat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek toplu işyerleri projesi için destek talep etti. Görüşmede iş dünyasının yeşil pasaport talepleri de gündeme geldi. Başkan Hacısüleyman, artan vize sorunlarının iş dünyasını zorladığını ve bu konuda iş insanlarına öncelik tanınmasını istediklerini ifade etti. Ancak Bakan Bolat, sosyal medyada yer alan dezenformasyon nedeniyle bazı meslek gruplarının yeşil pasaporta dahil edildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı ve 'Yeşil Pasaport’a olan güveni sarsamayız' dedi.

Bakan Bolat Açıkladı! Sosyal Medya İddiaları Asılsız Çıktı

Meclis’te ise yeşil pasaport kapsamının genişletilmesi için bugüne kadar 19 kanun teklifi sunuldu. Bu teklifler, tır şoförleri, muhasebeciler, bekçiler, gazeteciler ve eczacılar gibi çeşitli meslek gruplarını kapsıyor. Ancak Bakan Bolat, uygulamanın genişletilmeyeceğini net bir şekilde ifade etti.

Hususi damgalı pasaport olarak da bilinen yeşil pasaport, genellikle belirli kamu görevlileri ve eski bürokratlara veriliyor.