Bakan'dan açıklama geldi! 2. El araçlar dibi görecek

Son dönemde ikinci el otomobil fiyatlarında yaşanan artış hükümeti de harekete geçirdi. Yeni müdahale ile fiyatların dibi görmesi bekleniyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bakan'dan açıklama geldi! 2. El araçlar dibi görecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde son yıllarda en fazla kazandıran iki yatırım aracı bulunuyor. Bunlar otomobil ve konut... Normal şartlarda bunların bir temel yaşam kaynağı olarak görülmesi ve yatırım aracı olarak kullanılmaması gerekiyordu. Lakin ikinci el otomobil fiyatları ile konut fiyatlarındaki artışlar durumu değiştirdi.

İkinci el otomobil piyasasındaki absürt artışa sonunda müdahale geliyor. Binilecek en ucuz arabanın bile 300 bin TL'yi geçmesi, yetkili kuruluşları harekete geçirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konu ile ilgili şu sözlere değindi, "İkinci el fiyatları 15’e varan düşler var. Bu düşüşler devam edecek" şeklinde konuştu.

HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA GELDİ

İkinci el araçlardaki fahiş artışlara müdahale edeceklerini açıklayan Ticaret Bakanlığı şu açıklamalarda bulundu: "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidilerek, güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına 1 Ocak 2024 tarihine kadar kısıtlama getirilmiştir. Bu düzenleme 15.7.2023 tarihinde yürürlüğe girecek olup, tüm gerçek ve tüzel kişilerin gerek bireysel, gerekse ticari ilanlarını kapsamaktadır."  

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞA DA MÜDAHALE EDİLECEK

İkinci el otomobil piyasası sıfır fiyatın geçtiği nedeniyle hükümet harekete geçti. İkinci el otomobil fiyatları yüzde 15’e varan düşüşe geçti ve bu düşüşü devam ettireceklerini söyleyen hükümet internet üzeriden satılan otomobil fiyatlarında müdahale edeceklerini de söyledi. Serbest piyasa abartıldığı ve bariz fiyatlara satış nedeniyle otomobil fiyatı dibi görecek.