Bakan Özhaseki'den uçak iddialarına yanıt - Daha ucuz!

Çevre, Şehricilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz gün Pınarbaşı seçimleri için Kayseri'ye geldi. Ancak medyada Bakan Özhaseki'nin kentteki evine gelmek için devlet uçağını kullandığı, kamuda tasarrufa uymadığı iddia edildi. Bakan Özhaseki ise iddiaları bakın nasıl değerlendirdi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Bakan Özhaseki'den uçak iddialarına yanıt - Daha ucuz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Pınarbaşı seçimleri kapsamındaki programa katılmak amacıyla Kayseri'ye geldi. Ancak muhalefetin 'Kayserili Bakan evine gitmek için devletin uçağını kullandı. Kamuda tasarrufa uymadı...'' iddiaları kamuoyunda yankı uyandırdı. Bakan Özhaseki ise bu uçakla hem paradan hem de zamandan tasarruf edildiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri'deki evine gelmek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait uçağı kullandığını iddia etti. Ancak Bakan Özhaseki dün Pınarbaşı seçimleri kapsamındaki programa katılım sağlamak için kente geldi.

Başarır bu sabah yayınladığı görüntüde Bakan Özhaseki'nin Kayseri'ye evine gelmek için devlet uçağını kullandığını kamuda tasarruf sözlerinin yalan olduğunu iddia etti.

Başarır, ''Tasarruf tedbirleri, demişlerdi. '250 araçlık konvoylar olmayacak' demişlerdi. Neyi gördük, Ulaştırma Bakanının ihale verdiği firmanın uçağıyla Almanya’ya gittiğini. Bir skandal da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ait. Bakan, devletin uçağıyla seyahat ediyor. Aslında bu uçağı Tapu ve Kadastro havadan çekim için kullanması lazım ama Bakan Ankara’dan evine, Kayseri’ye gidiyor. Bu uçağı özel işleri için kullanıyor'' dedi.

Başarır, Bakan Özhaseki’nin, 10 Mayıs ve 29 Mayıs günlerinde söz konusu uçağı Ankara’dan Kayseri’ye evine gitmek için kullandığını, daha öncesinde ise Hatay, Muğla ve Elazığ’a da aynı uçakla gittiğini tespit ettiklerini kaydetti.

Bakan Özhaseki'den uçak iddialarına yanıt - Daha ucuz!

'Bu jet ya da özel uçak değil!'

Bakanlık iddiaların ardından basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, imzalanan protokole uygun olarak uçağın görev uçuşu gerçekleştirmediği zamanların dışında bakanlığa hizmet verdiği belirtildi.

Açıklamada, "Aynı zamanda Tapu ve Kadastro uçağı, ulaşım giderlerinden de Bakanlığımıza ve devletimize maliyetten tasarruf sağlamaktadır. Yine Bakanlık heyetimizce toplu olarak kullanılan uçağın maliyet hesabına bakıldığında da ciddi bir tasarruf edildiği görülecektir. Bu anlamda bahsi geçen uçağın, bazı basın ve yayın organlarında söylendiği gibi özel işlerde kullanıldığı ve tasarruf tedbirlerine aykırı olduğu iddiası bir iftiradan ibarettir." ifadelerine yer verildi.

Gazeteci Şaban Sevinç ise X platformunda yaptığı paylaşımla Özhaseki'nin açıklamalarını aktardı. Sevinç, Özhaseki'ye konuyu sorduğunu böyle konularda Kayserili bakanın hassas olduğunu ifade etti.

Sevinç'in paylaşımına göre, Özhaseki, iddiaya konu olan 8 kişilik küçük uçağın kamuya ait olduğu için bazı harcamaları yapmadığını ve bu yüzden de tarifeli uçuştan daha ekonomik olduğunu söyledi.

Özhaseki, ''Bu uçağın 1 saatlik Kayseri uçuşunda 12 bin lira toplam gideri var.'' dedi. Paylaşımda Özhaseki'nin şu açıklamalarna yer verildi: ''Uçak 8 kişilik. Bu 8 kişi için tarifeli bir uçuştan bilet alsanız ortalama 15-16 bin TL maliyet ortaya çıkar. Yani bu uçakla gitmek hem daha az maliyetli hem de zamandan tasarruf ettiriyor. Bu jet ya da özel uçak değil. Herhangi bir kiralama işlemine tabi değildir. Yıllar önce satın alınmış. 2018’den beri yangın, sel, deprem ve uçuş lokasyonlarının uyuşmadığı zamanlarda ve illeri ziyaretlerde Bakanlık heyeti tarafından kullanıyor. Hem zamandan hem paradan tasarruf ediliyor.''