Bakan Özhaseki'den vatandaşlara uyarı! - 72 ili kapsıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kuvvetli yağışlar ve fırtınaya karşı uyarıda bulunurken, yüksek kesimlerde ise kar yağışlarının görülmesi beklendiğini ifade etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da yurt genelinde beklenen sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 41 il için turuncu, 31 il için ise sarı uyarı yayımladı.

Bakan Özhaseki'den vatandaşlara uyarı! - 72 ili kapsıyor

Özhaseki açıklamasında, 'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre ülkemizde devam eden kuvvetli yağışlar ve fırtına ile birlikte sıcaklıkların düşmesi, yüksek kesimlerde ise kar yağışlarının görülmesi bekleniyor. Hava olaylarına bağlı olarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızdan dikkatli ve tedbirli olmalarını; Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün, ilgili kurumların ve yetkililerin uyarılarını dikkatle takip etmelerini istirham ediyorum.' ifadelerini kullandı.

 

AFAD DA UYARDI!

AFAD’dan yapılan açıklamada, 'Meteorolojiden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 41 ilimiz için Turuncu, 31 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 72 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır' ifadeleri kullanıldı.

Bakan Özhaseki'den vatandaşlara uyarı! - 72 ili kapsıyor

Turuncu uyarı verilen iller şöyle: 'Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak.'

Sarı uyarı verilen şehirlerin listesi ise şu şekilde: 'Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Uşak ve Yozgat.'