Bakan sinyali verdi: Hadım yasası geliyor! Hadım ne demek?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen cinayet ve cinsel istismar haberleri 'hadım' tartışmasını da beraberinde getirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olumlu sinyali verdi. Peki hadım ne demek, hadım yasası çıkarılacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bakan sinyali verdi: Hadım yasası geliyor! Hadım ne demek?

Tüm Türkiye’yi dehşete düşüren cinayet haberleri ve cinsel istismar haberlerinin ardından hadım yasasının çıkarılıp çıkarılmayacağı merak ediliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki hadım edilmek ne demek, hadım yasası çıkacak mı? Hadım cezası nedir, kimlere verilir? İşte detaylar…

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘İyi hal indirimi tartışılmalı. Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız’ dedi. Gündeme ise çeşitli sorular geldi. Bunlardan biri de hadım edilmek ile ilgili oldu. 

Bakan Yılmaz Tunç açıkladı: Mevzuatımız buna uygun!

‘Cinsel suçlara ilişkin hadıma yönelik bir çalışma yapılması günümüzde mümkün mü?’ sorusu üzerine Tunç, ‘Ceza İnfaz Kanunu’muzda önceki senelerde gündeme geldiğinde, o zaman Adalet Komisyonu üyesi olarak hatırlıyorum konuyu. Ceza İnfaz Kanunu’muzun 108. maddesinde tıbbi tedaviye karar verme yetkisi var. Bu anlamda mevzuatımız buna uygun. Tabii orada uygulamayı geliştirecek şekilde belki mevzuatta yeni bir düzenleme yapılabilir’ dedi.

Hadım ne demek?

‘Hadım edilmek’ bir kişinin üreme organlarının cerrahi bir işlemle çıkarılması veya işlevsiz hale getirilmesi anlamına gelir. Bu işlem genellikle testislerin alınması şeklinde uygulanır ve kişinin cinsel ve üreme yeteneğini kalıcı olarak kaybetmesine neden olur.