Bakan Uraloğlu Kayseri İçin Müjdeleri Sıraladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri Programı çerçevesinde Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Düver Şantiyesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek Kayseri için müjdeleri üst üste sıraladı.

Bakan Uraloğlu Kayseri İçin Müjdeleri Sıraladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri Programı çerçevesinde Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Düver Şantiyesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi ve projeye dair önemli bilgileri paylaştı. Uraloğlu, hattın yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip olacağını duyurdu.

Program kapsamında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yer aldı.

Yatırımlar ve Hedefler

Uraloğlu, konuşmasında, hedefler doğrultusunda karayollarındaki yük taşımacılığının mevcut yüzde 72’lik payını yüzde 57’ye düşürmeyi ve demir yollarının yüzde 5 olan taşımacılık payını artırmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, Iğdır’dan Kars’a, Ankara’dan Kapıkule’ye kadar planlanan hızlı tren hatlarıyla orta koridoru önemli bir şekilde destekleyecek kapsamlı bir ulaşım ağı oluşturacaklarını ifade etti.

‘Prestij Projesi’

Yerköy-Kayseri hızlı tren hattının açılışının, ülkemizin prestij projelerinden birinin başarıyla tamamlanması anlamına geleceğini vurgulayan Uraloğlu, bu büyük projeyi tamamlamanın gururunu yaşacaklarını söyledi. Projenin şimdiden hayırlı olmasını dileyen Uraloğlu, ulaşım alanında önemli bir adım atıldığını ve Kayseri’nin bu projeden büyük yarar sağlayacağını sözlerine ekledi.