Bakan Yerlikaya'dan Dikkat Çeken Kayseri Açıklaması!

Danişmentgazi Mahallesi'nde meydana gelen ve Kayseri'de devam eden olaylar sonrasında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabında Kayseri ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bakan Yerlikaya'dan Dikkat Çeken Kayseri Açıklaması!

Danişmentgazi Mahallesi’nde meydana gelen ve Kayseri’de devam eden olaylar sonrasında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabında Kayseri ile ilgili dikkat çeken verileri açıkladı.

Kayseri’de meydana gelen çirkin olay sonrası ülkemiz genelinde bazı şehirlerimizde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemler gerçekleştirilmiştir, diye sözlerine başlayan Yerlikaya, ‘Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların 285’inin çeşitli suçlardan (göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma vb.) adli kaydı olduğu tespit edilmiştir,’ ifadeleri ile meydana gelen olaylarda yaşanan gözaltı ve tutuklanma verilerini paylaştı.

Provokasyonlara gelmeyelim diyen Yerlikaya, ‘Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir’ dedi.