Bakanlığın badem gözdesi Kayseri bölgesi

Türkiye'de bölge müdürlüğü bazında badem fidanı dikim miktarlarında Kayseri bölgesi ikinci sırada yer aldı.

 Bakanlığın badem gözdesi Kayseri bölgesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bugüne kadar badem türü ile yapılan ağaçlandırma alanları ve kullanılan fidan miktarları verilerinde iller arasında en fazla badem fidanı dikilen iller arasında yer alan Kayseri Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü’nün ardından ikinci sırada yerin aldı. 
 
BUGÜNE KADAR 10 MİLYON ADET FİDAN
 
Bakanlığın bölge müdürlüklerine verdiği badem fidanları miktarında Kayseri Bölge Müdürlüğü’nün toplam 9 milyon 202 bin 290 adet badem fidanı ile ilk sıralarda geldiği dikkatleri çekerken, Kayseri’yi de sırası ile Elazığ ve Amasya Bölge Müdürlükleri takip etti. Bakanlık bugüne kadar 27 bölge müdürlüğüne ise toplam 45 milyon 456 bin 653 adet badem fidanı verdiğini aktardı.
 
TALAS’TA BADEM ÇOK, BAKIM YOK
 
Ekonomik değeri yüksek olan ve Kayseri’nin iklimine uygun olan badem bitkisinin Talas ilçesinde yaygın olduğu görülüyor. Talas’ta hemen her bağ ve bahçede görülen badem ağaçlarının bir çoğu ise bakımsızlıktan kurumaya yüz tutmuş durumda. Bir yandan bakanlığın fidan dikimi ile badem varlığını arttırmaya çalıştığı görülürken, diğer yandan ise mevcut bademlerin korunmadığı, kurumaya yüz tuttuğu dikkatleri çekiyor. HABER: KAAN AKBAŞ