Bakanlık açıkladı! O altın artık üretilmeyecek…

Altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar gündemini korurken, Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bakanlık açıkladı! O altın artık üretilmeyecek…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar gündemini korurken, Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Rafineriler Tarafından Üretilecek Basılı Kıymetli Madenlere İlişkin Genelge’ de değişikliğe gidildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün yayımladığı genelgede, Altın rafinerileri bundan sonra asgari olarak 1 gram altın üretebilecek.  0,5 Gram olan Altın basma yetkisi rafineriler için 1 gram olarak değiştirildi. Böylelikle yarım gram altın üretimi durduruldu.

Bakanlık açıkladı! O altın artık üretilmeyecek…

0.5 gram altınlar kulplu ve kulpsuz olarak üretiliyordu. Bunun yanı sıra 22 ve 24 ayar altın seçenekleri bulunuyordu. Böylece çeyrekten sonra düğünlerde en çok tercih edilen altınlar arasında yer alıyordu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede: "MADDE 1 – Hazine ve Maliye Bakanlığının internet sitesinde 31/03/2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Rafineriler Tarafından Üretilecek Basılı Kıymetli Madenlere İlişkin Genelge (KMR-2023/1)’in 4 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “0,5” ibaresi “1” şeklinde değiştirilmiştir. MADDE 2 – Bu Genelge Hazine ve Maliye Bakanlığının internet sitesinde yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer. MADDE 3 - Bu Genelge hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü yürütür" ifadeleri yer alıyor. 

Bakanlık açıkladı! O altın artık üretilmeyecek…