Bakanlık Kural Koydu, Kayseri'deki İşletme Dinlemedi!

Ticaret Bakanlığı, lokanta, kafe ve pastanelerde fiyat şeffaflığını artırmak amacıyla 2024 yılı başında bir düzenleme getirerek, işletmelerin menüde fiyatları açıkça göstermelerini zorunlu hale getirdi, ancak Kayseri'deki bir işletme buna uymadı ve bir vatandaş ödediği hesap karşısında şoke oldu.

Bakanlık Kural Koydu, Kayseri'deki İşletme Dinlemedi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığı, lokanta, kafe ve pastanelerde fiyat şeffaflığını artırmak amacıyla menülerinde fiyatları açıkça göstermek zorunda, ancak Kayseri’deki bir restoran, bu kurala uymayarak bir vatandaşın yüksek bir hesapla karşılaşmasına neden oldu. 

Tek kişilik menüye yüksek fiyat

Kayseri’nin Talas ilçesinde, tavuk kanadı ve sınırsız meze sunan bir restorana giden iki kişi, menüde fiyatların yer almadığını fark etti. Müşteriler, menüde fiyat bilgisi bulunmadığı için siparişlerini tek kişilik tavuk kanadı ve et olarak verdiler. Restoranın sunduğu seçeneklerin ve menünün detaylarının net olmaması nedeniyle, yemeklerin maliyetinin fazla olmayacağını düşündüler.

Hesap kabarık çıktı

Ancak hesap ödeme zamanı geldiğinde, müşteriler kasada yüksek bir fiyat ile karşılaştılar. Kasada, sadece tek kişilik sipariş için bin 900 TL'yi aşan bir hesap tutarı ile karşılaştılar. Fiyatların menüde yer almaması nedeniyle, ödemenin beklenenden çok daha yüksek olduğunu belirten müşteriler, bu durum karşısında şoke olduklarını ifade ettiler.

Tüketiciyi koruyan yeni düzenleme

Resmi Gazete’de yayımlanan karar, 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeyle, yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerinde, tarife ve fiyat listelerinin belirli yerlere açıkça asılması zorunlu hale getirildi. düzenlemeye göre, yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işletmelerin, fiyat tarifelerini ve listelerini iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketicilerin kolaylıkla görebileceği ve okuyabileceği şekilde konulması zorunlu oldu.