Bakanlık özel çalışma yaptı: Kayseri'nin deprem raporu hazırlanıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kayseri'de özel bir çalışma yaparak, 'Kayseri Deprem Risk Raporu' hazırlamaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Bakanlık özel çalışma yaptı: Kayseri'nin deprem raporu hazırlanıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,  6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminden sonra, deprem riski altında bulunan bölgelere yönelik bir çalışma başlattı. Pek çok ilin depremsellik riskini ortaya koymaya çalışan Bakanlık, geçtiğimiz ay içerisinde Kayseri’ye uzmanlardan oluşan bir ekip göndererek detaylı bir çalışma yaptırdı.

Analizler yapılıyor

Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de dâhil olduğu çalışma kapsamında kaya, zemin ve toprak örnekleri alınarak, analiz yapılması için laboratuarlara gönderildi. Uzman ekip, ayrıca Kayseri ve ilçelerinde zeminde sıvılaşma olup olmadığını belirlemeye çalışarak, zemin etütlerini gerçekleştirdi.

Rapor hazırlanacak

‘Mikro Bölgeleme’ olarak adlandırılan çalışmalar çerçevesinde; jeolojik, sismolojik ve laboratuar analiz sonuçları birleştirilerek uzman görüşleri çerçevesinde yorumlanacak ve Kayseri’nin deprem risk raporu oluşturulacak. Kayseri’nin deprem risk haritası da bu çalışmalar sonucunda elde edilecek.

Kurumlarla paylaşılacak

Kahramanmaraş depreminden sonra yaptığı değerlendirmelerle Kayseri’nin gündemini belirleyen Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Anadolu Haber’e yaptığı açıklamada, Maden Tetkik ve Arama (MTA), AFAD ve Jeoloji Mühendisleri Odası gibi kurum ve kuruluşların Kayseri’ye yönelik bu tarz çalışmalar yaptığını söyledi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın son olarak ‘Mikro Bölgeleme’ adı verilen çalışmayı yürüttüğünü ifade eden Evsen, elde edilen sonuçların ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılarak, Kayseri’nin genel durumunun ortaya konacağını kaydetti.