Bakanlık tuşa bastı - 1714 personel alımı yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personel istihdamı için tuşa bastı. Bakanlığın KPSS şartsız 1714 güvenlik görevlisi alımı yapacağı belirtildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bakanlık tuşa bastı - 1714 personel alımı yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceği iddia edildi. Proje İçin Çocuk Eğitim Sistemi (PİCTES) kapsamında 1714 görev alacak güvenlik personeli için ihale süreci başlayacak.

Kapsayıcı eğitimi destekleme ve güvenli eğitim ortamlarının oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla yapılacak alımlar KPSS şartsız iş arayan vatandaşların dikkatini çekiyor. Güvenlik görevlisi alımı için özel güvenlik şirketlerinden teklif alınacak ve tek bir şirketle anlaşma sağlanacak.

Çalışma süresi 1 Ekim 2024-31 Ocak 2025 arasında olacağı ihale sonucunda seçilen şirket ile işe alınacak personellere asgari ücretin yüzde 50 fazlası olarak maaş bağlanacak. Buna göre, personel maaşının 25 bin 503 TL olacağı belirtiliyor.

Başvuru Şartları!

Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, geçerli bir özel güvenlik görevlisi kimliğine sahip olmak ve herhangi bir sağlık veya bedensel engeli bulunmamaları yer alıyor. Öte yandan, erkek adayların askerliğini yapmış veya tecil ettirmiş olmaları gerekmektedi.

Ayrıca, ihale sonuçlandıktan sonra  özel güvenlik görevlisi alımlarına ilişkin detaylı ilan yayımanacağı ifade ediliyor.