Bakanlık Uyardı- Bakın Bugün Ne Günü!

Sağlık Bakanlığı, Dünya Hasta Güvenliği Günü nedeniyle, hasta yataklarında dikkat edilmesi gereken durumların altını çizdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bakanlık Uyardı- Bakın Bugün Ne Günü!

Sağlık Bakanlığı, Dünya Hasta Güvenliği Günü nedeniyle hasta yataklarında dikkat edilmesi gereken durumların altını çizerek, önemli maddeleri sıraladı. 

Nelere Dikkat Edilmeli?

Hasta ziyaretlerine gidildiğinde sıklıkla karşılaşılan durumlardan birisi hasta yataklarını ziyaretçini görecek şekilde ayarlamaya çalışmak. Bakanlık yayımladığı duyuruda Hasta yatağı yüksekliğini en düşük seviyede tutmanın ve yatağın kenarlarında bulunan korkulukların kapalı tutulmasının önemine değindi. 
Hasta yatağı sabit durumdayken tekerleklerin kilitlenmesi, hasta yatağının hareket ettirileceği durumlarda ise kilidin açılmasının unutulmaması gerektiği hatırlatıldı. 

 

40 Yaş Üstü Dikkat!

Bakanlık diğer bir paylaşımında 40 yaş ve üstü bireylerin aile hekimlerine başvurarak yılda bir kez kardiyovasküler risk değerlendirmesi yaptırması gerektiğinin önemine değindi. 
Bakanlık Paylaşımında; ‘40 ve üstü yaşta iseniz aile hekiminize başvurarak yılda en az bir kez kardiyovasküler risk değerlendirmesi yaptırın.’ İfadelerini kullandı.