Bakanlıktan Grip Aşısı Uyarısı! Kimler Aşı Yaptırmalı?

Havaların soğumaya başlaması ve sonbahar etkisi ile grip vakalarında artış yaşanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı yayımladığı duyuruda riski gruplarına dikkat çekerek önemli hususları vurguladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bakanlıktan Grip Aşısı Uyarısı! Kimler Aşı Yaptırmalı?

Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden Grip ve Grip Aşısı hakkında bir kılavuz yayımladı. Yayımlanan kılavuzda sağlıklı kişiler için bir hafta gibi bir süre atlatılan grip” in risk gruplarında ağır seyredebileceğine değinildi. Özellikle risk gruplarında bulunan kişilerin hastalıktan korunmaları veya hastalığı hafif geçirmeleri için her yıl düzenli olarak grip aşısı yaptırmasının önemli olduğu ifade edildi.

Risk Grupları Neler?

65 yaş ve üzeri yaştaki kişiler 
6-24 aylık bebekler
Gebeler 
Aşırı kilolu kişiler 
Kronik hastalığı olanlar 
Huzurevi bakımevi gibi ortamlarda yaşayanlar 
Çeşitli hastalıklar nedeniyle bağışlık sistemi baskılanmış kişiler 

Grip Olmamak İçin Temel Önlemler Neler?

Yeterli ve dengeli beslenmek, hareketli yaşam, düzenli uyku ve bağışıklık sisteminin güçlü tutulması olarak öne çıkıyor. Ellerin sık ve sabun ile temizlenmesi, kişisel hijyene dikkat edilmesi de gripten korunmak için öne çıkan önemlerden. 

Antibiyotik Uyarısı!

Grip tedavisinde sıklıkla adı geçen antibiyotiklerin aslında grip tedavilerinde yeri olmadığını vurgulayan Bakanlık 'Grip Tedavisinde Antibiyotiklerin Yeri Yoktur' paylaşımı yaptı.