Baki Ersoy 'Ben istediğimi yaptırabilirim.' hegemonyası bu dik duruşlarla son bulmuştur'

Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Plan ve Bütçe Komisyon toplantısında yer aldı. Baki Ersoy 'Ben istediğimi yaptırabilirim.' hegemonyası bu dik duruşlarla son bulmuştur.' Dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Baki Ersoy 'Ben istediğimi yaptırabilirim.' hegemonyası bu dik duruşlarla son bulmuştur'

Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Plan ve Bütçe Komisyon toplantısında yer aldı. Baki Ersoy; ‘Ben istediğimi yaptırabilirim.’ hegemonyası bu dik duruşlarla son bulmuştur.’ dedi.

Cümlelerine komisyon üyelerini, Bakan ve Bakan Yardımcılarını selamlayarak Başlayan Baki Ersoy; ‘Sayın Başkanım, Değerli Komisyon üyelerimiz, çok kıymetli Bakanım, Bakan Yardımcılarımız, bürokratlarımız, değerli milletvekillerimiz ve basınımızın güzide mensupları; hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Sayın Bakanım, detaylı sunumunuz ve özverili çalışmanızdan dolayı sizlere ve tüm bürokratlarınıza teşekkür ediyorum.’ dedi.

Dünya genelindeki çatışmaların sayısındaki artışa değinen Ersoy; ‘Böyle bir dünya düzeninde sizlerin önderliğinde bölgesel ve uluslararası ortamda ülkemizin çıkarlarını korurken aynı zamanda sürdürülebilir barış ve kalkınmaya uygun koşulların oluşmasını hedefleyen bir dış politikaya şahitlik ediyoruz. Türk ve Türkiye Yüzyılı 2023 yılında cumhuriyetimizin 100'üncü yılı idrak ederken 1 asırlık Türkiye Cumhuriyeti olarak sadece kendi diplomasisine sahip çıkan değil, çevresine de barış, refah ve istikrar kuşağı tesisine katkıda bulunan bir ülke konumuna gelmiş bulunuyoruz.’ İfadelerini kullandı.

 Kayseri Milletvekili Bakir Ersoy Filistin ve İsrail çatışmalarına da konuşmalarında yer verdi. Baki Ersoy; ‘Sayın Bakanım, işte bu tarihî ve manevi sorumluluklarla Türk dış politikamızın duvarlarına ördüğünüz kendilerini dünya gücü olarak tanımlayan fakat İsrail'in mazlumları vurması için kendi menşeine ait füzeleri İsrail'e hibe edecek kadar acımasızlaşan Amerikan Dışişleri temsilcisine karşı gerek beden dilinizle gerek sözlü olarak göstermiş olduğunuz tavizsiz duruşunuz bizlere onur ve güç vermiştir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi, Sayın Bakanımızın Blinken'a simgesel mesajlarla birlikte İsrail zulmünü bir kez daha ifade etmesi bize göre son derece anlamlı ve önemlidir. Avrupa ülkelerinin yıllarca Avrupa Birliği vaatleriyle ‘Ben istediğimi yaptırabilirim.’ hegemonyası bu dik duruşlarla son bulmuştur.’ cümlelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Alman gazetecinin sorusuna karşılık verdiği cevaba da değinen Baki Ersoy; ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha göğsümüzü kabartmıştır, sağ olsun, var olsun. İşte bu cevapla tüm dünya görmüştür ki Türkiye artık birçok alanda dışa bağımlı bir ülke konumundan çıkmıştır; savunma sanayisinde üretim yapan, dünyaya savaş teknolojisi ürünlerini ihraç eden bir ülke konumundadır. Bizim artık kimseye mecburiyetimiz kalmamıştır.’ dedi.
 

Milletvekili Ersoy, köklü bir diplomasi geleneğine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti hakkında; ‘Dış politikasında merkezi, coğrafi konumu, tarihî zenginliği, kuvvetli kurumları, güçlü insan kaynakları ve dinamik ekonomisinin de aralarında yer aldığı birçok unsurdan güç almaktadır. Türk dış politikasının girişimci niteliği çerçevesinde ülkemiz birbirini tamamlayan çok sayıda siyasi, ekonomik, insani ve kültürel işbirliği araçlarından istifade etmekte ve küresel ölçekte düşünen ancak dünyanın her köşesinde yerel düzeyde etkinlik gösteren bir diplomasi uygulamaktadır.’ ifadelerine yer verdi.

 Cümlelerine; ‘Ülkemiz toplam 260 dış temsilciliğiyle dünya çapında en büyük 5'inci temsil ağına sahip olan ülke hâline gelmiştir. NATO'nun etkin bir üyesi olan Türkiye, ittifakın ‘güvenliğin bölünmezliği’ temel ilkesine de önemli katkılarda bulunmakta olup ittifakın operasyonlarına en fazla destek sağlayan ilk 5, bütçesine en fazla destek sağlayan ilk 8 ülkeden biridir.’ şeklinde devam etti.

Gazzeli vatandaşlara seslenen baki Ersoy; ‘Yalnız değilsiniz, bütün gücüyle sizin için çalışmaya devam eden bir Cumhurbaşkanımız, bilge liderimiz, Dışişleri Bakanımız ve milyonlarca sizlere dua eden vatandaşlarımız vardır. Türk, ezelden ebede bağımsızlık ruhu ve damarlarındaki asil kanıyla ne Doğu Akdeniz'de geri adım atacak ne Hocalı'da yapılanları unutacak ne Kerkük'e sırt dönecek ne de Uygur Türk'ü kardeşlerini görmezden gelecektir. Türk, soydaşlarına, ümmetine can, zalimlere Zülfikar olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gönül coğrafyalarımızı selamlıyorum.’ dedi.

Konuşmasına; ‘Sayın Bakanım, Milliyetçi Hareket Partisi olarak tüm gücümüzle kalben destekçiniz olduğumuzu belirterek dik duruşunuz ve yürüttüğünüz çalışmalar için bir kez daha teşekkür ediyor, 2024 yılı bütçemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum, sağ olun.’ diyerek son verdi.