Baki Ersoy'dan Kayseri sanayisi için önemli talep!

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, serbest bölgelerdeki yatırımların desteklenmesi için uygulanan teşviklerin artırılması için talepte bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in haberinde…

Baki Ersoy'dan Kayseri sanayisi için önemli talep!

MHP'li vekil Baki Ersoy Kayseri'deki serbest bölgelerdeki yatırımların desteklenmesi için uygulanan teşviklerin artırılması ve vergi istisnalarının devam etmesi için talepte bulundu.

Ersoy Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, 'Nakit ekonomimiz için büyük önem arzu eden serbest bölge ile ilgili seçim bölgem Kayseri dahil olmak üzere Türkiye’deki 18 Serbest bölgede faaliyet gösteren 550’si yabancı sermayeli olmak üzere 2108 adet şirket 2023 yılı içerisinde yaklaşık 1000 kişilik işgücü ile 37 milyar ticaret hacmi gerçekleştirerek ülkemiz ekonomisine önemli katkılarda bulunmuştur. Serbest bölgelerin toplam ticaret hacmindeki payı %78’in üzerine çıkmıştır. 2024 yılı hedefi ise %80’in üzerine çıkmaktır.Serbest bölgelerde yapılan yatırımlar gerek işletmeciler tarafından gerekse yatırımcılar tarafından 45 yıl süre sonunda hazineye intikal etmektedir.Serbest bölgelerdeki faaliyetlerin aratarak devam etmesi yerli ve yabancı yatırımların artması için istikrar güven ve öngörülebilirliğin sağlanması gerekmektedir’ dedi.

Kayseri Serbest Bölge ne iş yapar?  

Kayseri Serbest Bölge'de 6.000 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Bölgenin en önemli tesisleri ofis büro mobilyaları, saç boru ve profil, elektrostatik toz boya, yatak-baza, dayanıklı tüketim malları, alüminyum iletken tel tesisleri, beyaz eşya üretim fabrikası gibi üretim ağırlıklı tesislerden oluşmaktadır.