Bakır Kralı Kayseri'den Çıktı!

'Bakır Kralı' lakaplı ünlü iş insanı Kayseri'den çıkmış ama haberimiz yokmuş! Kayserililer bu habere çok şaşıracak. Bakır Kralı kimdir? Bakır Kralı nerede yaşıyor? Detaylar haberimizde…

Bakır Kralı Kayseri'den Çıktı!

Bakır Kralı lakaplı ünlü iş insanı Kayseri’den çıktı.

Ünlü iş insanı Cüneyt Ali Turgut namıdiğer ‘Bakır Kralı’ Kayseri’de üretim yapan dev şirket Mega Metal’in sahibi. 2001 yılında kriz zamanında bakır tel üretim sektörüne adım atan Bakır Kralı son 10 yılda 5 kez en büyük 500 ihracatçı arasına girdi. Cüneyt Ali Turgut’un sahibi olduğu Mega Metal, Uluslararası Kalite Ödülü’ne de layık görüldü.

Bakır Kralı Kayseri'den Çıktı!

Türkiye’nin süper ince bakır tel üretiminin yarıdan fazlasını karşılamakta olan Mega Metal’in sahibinin neden Bakır Kralı olduğunu anlamak zor değil çünkü Mega Metal başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanında ihracat yaparken aynı zamanda çeşitli ülkelerdeki depoları ve ofisleri ile de müşterilerine lojistik avantajı sağlıyor.

'Bizden ürün alanlar NASA'ya veriyor'

Hatta öyle ki 2018 yılında Bigpara'ya röportaj veren Turgut’un ‘Biz saç teli kadar ince bakır tel üretiyoruz. Kullandığımız teknoloji sayesinde bizden ürün alanlar bunları NASA’ya veriyor.’ açıklamaları gündem olmuştu. O dönemde yapılan bazı yorumlardan biri de ‘Bakır Kralı’nın neden kral olduğunu anladık!’ yorumları olmuştu.

Cüneyt Ali Turgut ayrıca röportajda 2005 yılında Kayseri’deki fabrikayı önce kiralama yoluyla aldığını sonrasında ise 2008 yılında satın aldığını belirtti. Turgut’un doğum yeri İstanbul olmasına ve uzun yıllar İstanbul’da kalmasına rağmen Türkiye’nin dev şirketlerinden biri olan Mega Metal’i Kayseri’de kurması ise bu şehrin sanayi ve ticaret merkezi olduğunun adeta bir kanıtı olduğu yorumlarını beraberinde getirdi.