Bal Parmak Tatlısı - Az Malzemeli - Basit Tarifler
Kahve veya çay yanınızı taçlandıracak nefis bir lezzetle karşınızdayız. Bal Parmak tatlısı, az malzemesi ve basit yapımıyla en sık yaptığınız tarifler arasına girecek. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Kahve veya çay yanınızı taçlandıracak nefis bir lezzetle karşınızdayız. Bal Parmak tatlısı, az malzemesi ve basit yapımıyla en sık yaptığınız tarifler arasına girecek.
Eğer siz de kahve keyfinizi veya çay keyfinizi daha özel kılmak istiyorsanız, Bal Parmak tatlıs tarifi ile sofranızı renklendirin. Hem az malzemeyle hem de kolaylıkla hazırlanan bu tarifler, herkesin beğenisini kazanacak. Kahve yanı veya çay yanının keyfini daha da güzelleştirmek için bu lezzetli tarifleri denemeye ne dersiniz? İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
125 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı ceviz
2 buçuk su bardağı kadar un ( kontrollü ekleyelim yumuşak bir hamur olsun)
Bir fiske tuz ( çay kaşığının ucuyla)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tatlının dışını bulamak için 1 su bardağı kadar irmik
Şerbeti için:
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker su ve bir dilim limonu tenceremize alarak şeker eriyene dek karıştıralım daha sonra altını açarak kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kaynaması yeterli altını kapatıp soğumaya bırakalım. Tatlımız için gereken bütün malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştıralım daha sonra unumuzu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur evde edelim. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekillendirip irmiğe bulayalım ve tepsimize dizelim.
Önceden ısınmış 180 derece fırında tatlımız güzelce kızarana dek pişirelim. Tatlımız fırından çıktıktan beş dakika sonra önceden hazırladığımız soğumuş olan şerbeti dökelim. En az 3-4 saat dinlendirelim ve tatlımız servise hazır. Afiyet olsun…