Balık Tutmanın Maliyeti Ne Kadar ?

Kocasinan Belediyesi tarafından 7-8 Eylül tarihlerinde Kuşçu Marina'da düzenlenecek olan 'Geleneksel Kuşçu Olta Balıkçılığı Yarışması' için geri sayım başlarken hafta sonu bireysel balık tutmayan isteyen ve balıkçılık deneyimi yaşamak isteyenler olta ve balık malzemesi fiyatlarını araştırmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Balık Tutmanın Maliyeti Ne Kadar ?

Kocasinan Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen olta balıkçılığı günlerine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Kayseri’nin denizi olarak adlandırılan Yamula Barajı’nda gerçekleştirilecek etkinlikte çok sayıda yarışmada yer alıyor. Bireysel olarak balık tutma deneyimi yaşamak isteyen vatandaşlar ise balıkçılık için gerekli olan malzemelerin fiyatlarını araştırmaya başladı. 

Ortalama 1000 TL 

Kayseri’de de şubesi bulunan uluslararası spor ve hobi malzemeleri satan firmadan elde edilen verilere göre makaralı giriş seviyesi olta fiyatlarının satış fiyatı ortalama olarak 1000 TL bandında seyrediyor. Makara ve gövde kalitesine göre değişiklik gösteren fiyatlarda bir üst sınır bulunmuyor. 

Diğer Gereçlerin Fiyatları İse Şu Şekilde;

Balıkçılık için gerekli olan diğer malzemelerin fiyatları da kalitesine göre değişiklik gösteriyor. Kurşun ağırlık olarak isimlendirilen malzemeler ortalama olarak 85 TL, şamandıra 220 TL, çoklu paketler halinde satılan balık iğneleri 200 TL, sahte yemler ise 100-200 TL aralığında alıcı buluyor. 

Sağlam Kıyafet ve Muhafaza İçin Kutuda Listede…

Balıkçılık faaliyetinin insan sağlığı için risk oluşturmaması için uygun kıyafetlerin temin edilmesi gerekiyor. Konaklamalı balıkçılık faaliyetlerinde de su geçirmez kıyafetler ve ayakkabı kullanmak önemli bir noktayı oluşturuyor. Aynı zamanda tutulan balıkları muhafaza etmek için saklama kovalarının da temin edilmesi gerekiyor.